5 redenen waarom wij een Stelvio willen (en wel nu!)

De Alfa Romeo Stelvio een SUV zoals alle anderen noemen, is helemaal verkeerd. Waarom? Omdat deze Italiaan over troeven beschikt die de meeste wagens van dit type ontbreken. In dit artikel: 5 redenen waarom wij toch een beetje verliefd geworden zijn op Alfa’s allereerste SUV…

5 redenen waarom wij een Stelvio willen (en wel nu!)

1. Zijn naam

Dit klinkt misschien melig, maar een wagen die naar één van de beroemdste (en leukste!) kronkelbaan ter wereld is vernoemd, spreekt sowieso tot onze autoliefhebbende verbeelding. Voor de goede orde: we hebben het over de Passo dello Stelvio, de hoogste bergpas van Italië met 48 circuitachtige bochten. Nog nooit gaan rijden? Zeker doen!

2. Zijn rijgedrag

Een verhoogde break? Doe nog maar eens een gok… Onder de huid van de Stelvio schuilt de basis van een van de sportiefste berlines van het moment en net als die Giulia zegt de Stelvio geen neen tegen een bestuurder “met haast”. De gewichtsverdeling, de remmen, de wielophanging, zijn ingenieuze vierwielaandrijving (afhankelijk van de versie): alles wijst op een atleet-op-wielen die zich zowel op het droge als in de regen van zijn beste kant laat zien.

3. Zijn motoren

“Voor ieder wat wils” is een term die je hier nogal letterlijk mag nemen. Wie een Stelvio wil, kan kiezen uit een ruim motoraanbod met stuk voor stuk interessante opties. En reken maar dat je met alle versies plezier beleeft: van de instapversie op diesel (160 pk) tot de Quadrifoglio Verde op benzine (510 pk).

4. Zijn link met Ferrari

Alfa Romeo en Ferrari worden in de geschiedenisboeken meermaals in dezelfde zin genoemd. Ook weer in dit decennium, want de krachtige twin-turbo 2.9-liter V6 die de Stelvio QV uit ons vorige puntje aandrijft, werd door Ferrari-ingenieurs ontwikkeld en is zelfs afgeleid van een geprezen V8 van dat befaamde merk.

5. Zijn X-factor

Er zijn maar weinig SUV’s – als die er al zijn – die even sexy en tegelijk stoer ogen als de Alfa Romeo Stelvio, en daar hoef je niet eens de topversie voor uit te kiezen. Binnenin wordt de typische Alfa-sfeer trouwens doorgezet, met een afwerking die beter is dan ooit. Waarom hij dan nú extra interessant is, die Stelvio? Omdat de BLACK FRIDAY condities van Alfa Romeo (tot 22%* korting op de Stelvio) deze hele maand november geldig zijn.

* Aanbod BTWi geldig op een lijst van nieuwe voertuigen opgenomen in onze stock, geleverd voor 31/12/19. Een lijst van de beschikbare voertuigen en hun kortingen is betrokken bij uw deelnemende verdeler, die u kunt terugvinden op : alfaromeo.be. Aanbod voorbehouden voor particuliere klanten, enkel geldig t.e.m. 30/11/2019 in het deelnemende netwerk.