Article image

Xenon, LED, Matrix…: een meerwaarde voor de veiligheid?

Steeds vaker laten fabrikanten de klant kiezen tussen verschillende soorten verlichting. Maar wat zijn de verschillen nu precies? En zijn ze echt nuttig voor de veiligheid?

Article image

Een auto kopen of leasen: de vraag die steeds meer particulieren stellen

Hoewel de piek nog niet bereikt is, neemt het aantal private leasingcontracten in België aanzienlijk toe (+40% tussen 2016 en 2017). Aangezien Baloise de markt betreedt, is het altijd interessant om aankopen en privé-leasing te vergelijken.

Article image

SCOOP: Mazda 3 betrapt tijdens krachtmeting met VW Golf

Onze fotograaf was erbij toen de volgende Mazda 3 zichzelf aan het meten was met de Volkswagen Golf en Audi A3. De vermoedens zijn groot dat deze Japanner weleens een topper zou kunnen worden.

Article image

RETROTEST Porsche 944: te onbemind

De 944 vormde in 1981 de brug tussen de ongewaardeerde 924 en de toen al legendarische 911. Hij viel lang niet bij elke porschist in de smaak, al zat er tenminste een echte Porsche-motor in. Of toch een halve.

Article image

Eerste elektrische Harley-Davidson komt in 2019

Harley-Davidson heeft fantastische plannen die weldra realiteit worden: een prestatiegerichte, 100% elektrische motor lanceren. De elektromotor zal geen gebruik maken van een koppeling of versnellingen.

Article image

Op de pechstrook rijden of stoppen: dit zijn de boetes

In 2017 hebben onze wetsdienaren aan een totaal van 4.809 bestuurders een bekeuring gegeven omdat zij geen geldige reden hadden om zich op de pechstrook van de autosnelweg te bevinden, al dan niet rijdend. Dit zijn meer dan 13 PV’s per dag. Maar aan welk tarief?

Article image

Snelle SUV kiezen: Porsche Macan, Cupra Ateca of Jaguar F-Pace?

Vandaag vergelijken we drie snelle, redelijk compacte SUV’s met gelijkaardige prestaties. Wint prestige het van sportiviteit of omgekeerd? Toch

Article image

Car-Pass zal kopers van occasievoertuigen nog beter informeren

De Kamer heeft de vernieuwde “Car-Pass wet” goedgekeurd. De Car-Pass zal extra informatie bevatten, om de kopers nog beter te informeren. (foto: Belga)

Article image

De Aston Martin SUV komt eraan!

Het was een kwestie van tijd voor Aston Martin ook een SUV zou lanceren. Porsche starte ruim tien jaar geleden met de Cayenne, één van de pioniers van de sportieve SUV-modellen.

Article image

Jaguar praat met rode lichten

Jaguar Land Rover heeft een systeem ontwikkeld om in de wagen informatie te ontvangen over de status van verkeerslichten met het oog op een vloeiender verkeer.

Article image

5 betaalbare sportieve auto’s voor jonge chauffeurs

Op zoek naar een kleine, tweedehandse hatchback die binnen je budget past maar ook goed vooruitgaat? Wij stellen deze 5 bijzonder prettige modellen voor…

Article image

BMW M340i, opstapje naar de M3

BMW heeft op het autosalon van Los Angeles deze M340i (xDrive) voorgesteld. Noem hem gerust het opstapje naar de volgende M3.

Article image

VW werkt aan elektrische SUV die minder dan € 20.000 kost

Volgens Bloomberg en Reuters is Volkswagen een concurrent voor de Tesla Model 3 aan het voorbereiden in de vorm van een compacte SUV. Een elektrische, dat spreekt!

Article image

Car-Pass binnenkort ook voor geïmporteerde auto’s

Op 3 september werd in de Kamer een wetsvoorstel ingediend om de Car-Pass-verplichtingen uit te breiden naar geïmporteerde tweedehandsvoertuigen. Daar zit uiteraard een reden achter…

Article image

Sting en Shaggy doen “Miami Vice” na (maar niet met een Ferrari)

De videoclip “Gotta Get Back My Baby” heeft op enkele dagen tijd al miljoenen views op YouTube gehaald en daar is een goede reden voor. Sting en Shaggy zijn erin te zien als twee rechercheurs die veel weg hebben van het duo uit de jaren ’80 tv-reeks “Miami Vice”…