Article image

Compacte Mercedes volgens AMG

Na de introductie van een nieuwe Mercedesmodel volgt traditiegetrouw de AMG-versie, want de huistuner uit Affalterbach ontwikkelt vandaag op basis van elk Mercedes-model één of zelfs meerdere AMG-afgeleiden. De A-klasse is hierop geen uitzondering: ziehier de AMG A 35 4MATIC, een mond vol.

Article image

Opgepast: dieven gebruiken nieuwe techniek om auto’s te stelen

Alle anti-diefstalsystemen ten spijt, blijft autodiefstal blijft big business. Dieven zijn daarom steeds op zoek naar nieuwe manieren om hun slag te slaan. Tegenwoordig doen ze dat zelfs door eerst de huizen van slachtoffers te ‘bezoeken’.

Article image

Waarom Belgen snelheidscontroles aanmoedigen

Volgende maand maken de verschillende politiekorpsen van ons land zich op voor alweer een zogenaamde flitsmarathon. Burgers over het hele land kunnen zelf meebeslissen waar er zoal geflitst moet worden, maar ook waarom. Sinds de lancering van het platform zijn de aanvragen nog maar amper bij te houden.

Article image

Deze MGB is goed voor het milieu

De firma RBW gaat de roadsterversie van de MGB van weleer in een beperkte oplage produceren. Wat daar bijzonder aan in? Heel wat, want het gaat om 100% elektrische exemplaren die er net hetzelfde uitzien als het origineel.

Article image

SCOOP: BMW 8-reeks Cabrio in het wild

In juni werd de nieuwe BMW 8-reeks Coupé voorgesteld en dus is het logisch dat er ook een cabrioversie in de pijplijn zit. Wij konden alvast een testexemplaar betrappen op de openbare weg.

Article image

Ford monteert nieuwe motoren in Galaxy en S-Max

Ford gunt zijn grote MPV-modellen een update. Niet verwonderlijk overigens, want hoewel de meeste constructeurs dergelijke modellen afvoeren, is het voor het merk met het blauwe ovaal inmiddels interessant om in dit marktsegment te blijven daar de concurrentie veel minder hevig speelt dan weleer.

Article image

Bestelbusje vliegt meters de lucht in na crash tegen rond punt

Wie iemand inhaalt, doet dat maar best niet voor een wijziging van de verkeerssituatie. De onfortuinlijke bestuurder van de zilverkleurige Citroën uit dit filmpje had dat ronde punt alvast niet zien opduiken…

Article image

Deze camera flitst bijna elke auto (ook als je niet te snel rijdt)

In Wallonië heeft een bepaalde flitscamera kuren gekregen. Het toestel neemt namelijk een foto van nagenoeg elke auto die passeert, zelfs als er niet te snel gereden wordt.

Article image

Binnenkort trajectcontrole in alle Brusselse tunnels?

Staatssecretaris Bianca Debaets wil trajectcontrole in nagenoeg alle tunnels die Brussel rijk is. De eerste installatie zal in de tunnel van de Leopold III-laan geplaatst worden, gevolgd door eentje in de Stefaniatunnel in het centrum van de hoofdstad.

Article image

Choquerende nummerplaten voer voor discussie

In Huy zorgde een tentoonstelling voor lichte ophef en dat was ook helemaal de intentie van de organisatoren. Passanten werden er geconfronteerd met ‘gepersonaliseerde’ nummerplaten die weinig aan de verbeelding overlaten.

Article image

Dit zijn de grote nadelen van SUV’s

SUV’s zijn populairder dan ooit, zowel bij verkopers van nieuwe als van tweedehandse wagens. Dit type voertuig beschikt dan ook over aardig wat verkoopsargumenten: het heeft stijl, de instap is gemakkelijk en de zitpositie hoog waardoor je als bestuurder een beter overzicht hebt. Al kennen SUV’s ook een aantal niet onbelangrijke nadelen…

Article image

SCOOP: dakloze Porsche 911 Turbo met 600 pk?

De volgende generatie Porsche 911 werd nog niet officieel voorgesteld maar is wel bijna klaar. Dat geldt ook voor de dakloze versie. Onze fotograaf kon de 911 Turbo Cabrio in het wild betrappen. Die variant zou weleens over 600 pk kunnen beschikken.

Article image

Twee nieuwe Yaris-modellen op salon van Parijs

Toyota toont op het volgende salon van Parijs de Yaris Y20 en de Yaris GR Sport, die de 20ste verjaardag van de deze compacte – en in Frankrijk gebouwde – Toyota moeten vieren. De GR Sport is geïnspireerd op de bijzonder sportieve Yaris GRMN.

Article image

Touring neemt twee cargofietsen in gebruik

Touring heeft zopas twee elektrische cargofietsen in gebruik genomen die worden ingezet voor depannages. De mobiliteitsorganisatie is op 16 september een pilootproject gestart in Gent en Brussel. De bedoeling is tweeledig: men wil efficiënter en sneller bij de klant geraken en men wil een groenere vloot.

Article image

Nieuw snelheidsrecord voor de Jaguar XE SV Project 8

De Jaguar XE SV Project 8 biedt de prestaties van een supercar en wordt op die manier de snelste vierdeurs wagen ter wereld, want hij heeft zopas een nieuw snelheidsrecord op circuit gevestigd.