Praktische info

Nieuwe auto kopen: welke brandstof moet ik kiezen?

Koop je nieuwe auto, op het Autosalon van Brussel bijvoorbeeld, dan moet je op voorhand rekening houden met het type voertuig, de motor die je nodig hebt en de financiering die je voor ogen hebt. Maar ook: met de keuze van de brandstof… Hoewel diesel niet zo lang geleden geprezen werd om zijn laag verbruik … Continue reading “Nieuwe auto kopen: welke brandstof moet ik kiezen?”

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 17 jan. 2018 | Leestijd: 2 min

Koop je nieuwe auto, op het Autosalon van Brussel bijvoorbeeld, dan moet je op voorhand rekening houden met het type voertuig, de motor die je nodig hebt en de financiering die je voor ogen hebt. Maar ook: met de keuze van de brandstof…

Hoewel diesel niet zo lang geleden geprezen werd om zijn laag verbruik en beperkte CO2-uitstoot, heeft de brandstof vandaag een veel minder positief imago door de hoge uitstoot van fijnstof en NOx-deeltjes. Benzine is al enkele jaren weer aan een opmars bezig, maar directe injectie maakt het verhaal om die reden complex, met een fijnstofuitstoot die net zo schadelijk zou zijn als die van diesel.

Een milieuvriendelijke oplossing?

Aardgas een van de beste oplossingen voor verbrandingsmotoren, net als lpg, dat nog altijd de budgetvriendelijkste brandstof blijft. Hybrides hebben de wind in de zeilen, net als plug-inmodellen, die over een voldoende groot rijbereik beschikken voor kleine stadstrajecten.

Advertentie – lees hieronder verder

En elektrische wagens?

Iedereen heeft er de mond van vol, velen dromen ervan, maar elektrisch blijft een dure oplossing voor een beperkt rijbereik en laadsystemen die in de dagelijkse praktijk niet altijd even handig zijn. Een cruciaal element blijft uiteindelijk je beschikbare budget.

Om na te gaan wat voor jou het beste past, download deze gids.

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon