Spionfoto's

De nieuwe Citroën Jumpy komt eraan

Onze spionnen zijn erin geslaagd beelden te maken van een prototype van de volgende Citroën Jumpy die nog stevig gecamoufleerd was. Hij lijkt sterk geïnspireerd op de Tubik concept car die in 2011 op het Salon van Frankfurt werd voorgesteld.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 9 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

De Tubik concept car die vier geleden werd onthuld was eerder radicaal en had een design dat op het eerste gezicht moeilijk tot een seriemodel kon leiden. Citroën trok er zich echter niet veel van aan en bleef geloven in zijn Tubik, waarvan inderdaad heel wat elementen op de toekomstige Jumpy lijken terug te komen. Hiermee zet hij een lange traditie van bestelwagens bij Citroën verder, in navolging van onder meer het bekende Type H dat jarenlang in productie bleef.

Naast de link met de Tubik, valt de prominente snuit op onder de camouflage van dit prototype. Ook de hoog geplaatste koplampen van de concept car lijken terug te komen, al gaat het hier niet om een typisch kenmerk van Citroën, aangezien heel wat bestelwagens van concurrenten hiermee reeds uitpakten. Dat geldt eveneens voor de vertikale achterlichten.

Advertentie – lees hieronder verder

Het prototype werd hier gespot tijdens tests in extreem hoge temperaturen in Zuid-Europa. De productie van deze nieuwe generatie van de Jumpy zou nog dit jaar van start gaan. Verschillende versies worden verwacht van een zeer utilitair tot een familiaal karakter. En het is zeker mogelijk dat ook de naam Tubik, als verwijzing naar het prototype uit 2011, voor één van de varianten zal worden gebruikt.

Bent u benieuwd naar het definitieve design van deze opvolger van het Type H en de Tubik ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon