Spionfoto's

Mercedes-Benz komt met een eigen variante van de BMW X6!

Je hoeft niet te wachten op het salon van Detroit in januari om te weten hoe de toekomstige “SUV-coupé” van Mercedes-Benz er zal uitzien. Het wordt de gedoodverfde concurrent voor de BMW X6. Hij werd de jongste tijd al meermaals gefotografeerd en er zijn op die manier zelfs al details bekend over de AMG sportversie. Meer nog, op 10 december geeft Mercedes de eerste officiële foto’s vrij.

| Gepubliceerd op 10 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Afgaande op de eerste beelden van deze wagen, die als GLE Coupé door het leven gaat, kunnen we slechts bevestigen dat de proporties vergelijkbaar zijn met die van de BMW X6. Net zoals de mastodont uit München, heeft deze variante uit Stuttgart recht op een veeleer imposant koetswerk. De achterruit zit erg schuin ingeplant en langs de flanken is de glaspartij bijzonder laag.

Onder de motorkap van deze GLE Coupé vinden we hetzelfde gamma als in de M Klasse. Er is komt ook een nieuwe motor die voor de AMG sportversie wordt gereserveerd. Die laatste wil het merk met de ster net onder de 63 AMG-versie positioneren. Hij zal niet iets minder sportief en ook iets minder krachtig zijn dan de AMG. Anders gesteld, het AMG Sport-embleem is vergelijkbaar met het M Performance-logo van BMW of de S-versies van Audi.

Advertentie – lees hieronder verder

De GLE Coupé AMG Sport herken je aan het zwarte radiatorrooster met honingraatmotief en een stel aangepaste bumpers. Hij wordt aangedreven door een 3.0 V6 biturbomotor die 367 pk levert. Wordt vervolgd …

Vindt u deze Mercedes-Benz GLE Coupé origineler dan de BMW X6 ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon