Spionfoto's

SCOOP: De nieuwe Audi S8 zonder camouflage

Als we de Audi S8 aan het werk zien op de Nordschleife van de Nürburgring, wordt duidelijk dat deze S8 niets meer te maken heeft met de « brave » zakenlimousine die we kennen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 30 mei 2018 | Leestijd: 2 min

De Audi S8 houdt zich niet langer op de achtergrond en toont voor het eerst zijn neus zonder camouflage terwijl hij aan een stevig tempo rondjes draait op de Nordschleife. Als we deze beelden bekijken, kunnen we enkel besluiten dat de testpiloot er een flink vaart in zet, want hij balanceert de Duitse berline zonder verpinken van rechts naar links. We zouden haast gaan geloven dat de Quattro-aandrijving werd gekalibreerd om speelser uit de hoek te komen.

Over de motorisaties kennen we nog geen details, maar als de geruchten kloppen, zou men de motor van de Porsche Panamera Turbo lenen. Die zou ongeveer 540 pk ontwikkelen onder de motorkap van deze berline van het merk met de vier ringen. De S8 Plus zou mogelijk worden vervangen door een S8 E-Tron die de aandrijving overneemt van de Panamera Turbo S E-Hybrid, maar dan met iets minder vermogen.

Advertentie – lees hieronder verder

Te oordelen aan de gigantische keramische remschijven, voorzien van remzadels met 6 zuigers, zal deze S8 allerminst moeite hebben om te stoppen !

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon