Spionfoto's

Scoop : 400 pk voor de volgende TT RS

Als er een sportieveling is die in Frankfurt op heel wat belangstelling zal kunnen rekenen, dan is het zeker de Audi TT RS. Volgens diverse bronnen wordt hij even performant als een Porsche Cayman. Onze spionfotografen hebben reeds een gecamoufleerde versie gespot. Hij draaide rondjes op de Nürburgring, gecamoufleerd als TTS. Hij hield een bijzonder stevig tempo aan.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 1 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Het is vandaag nog te vroeg om exact te weten hoe de definitieve versie er zal uitzien. Maar, we gaan er van uit dat enkele stijlelementen zal overnemen van de concept TT Quattro Sport of zelfs het studiemodel TT RS Clubsport dat op de Oostenrijkse Wörtersee-meeting werd getoond. Te oordelen aan de beelden van de gecamoufleerde wagen, weten we nu al dat de Audi geperforeerde remschijven en een bredere diffuser in combinatie met ovalen uitlaten zal krijgen.

Vandaag is nog niet bekend welke motor de constructeur zal gebruiken voor de TT RS. We gaan er evenwel van uit de Audi zal opteren om een aangepaste versie van de vijfcilinder lijnmotor (uit de RS3 Sportback) of om een extreme variante van de viercilinder 2.0 TFSI onder de motorkap te lepelen.

Advertentie – lees hieronder verder

Op de jongste sportieve conceptmodellen van de Volkswagen groep zien we immers steeds vaker extreme versies van de tweelitermotor opduiken. In principe heeft de motor een potentieel van 420 pk en 450 Nm aan trekkracht.

Zou u liefst een vier- of een vijfcilinder zien onder de motorkap van de TT RS ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon