Spionfoto's

Scoop : Audi Q1

Binnen enkele maanden verwelkomt Audi een nieuwe SUV in zijn gamma. Die werd Q1 gedoopt, positioneert zich juist onder de Q3 en heeft als missie de Mini Countryman en andere Opel Mokka’s voor de wielen te rijden. Het is dan ook geen verrassing dat onze speurneuzen steeds meer prototypes van dit model weten te vinden, zowel tijdens testsessies op circuits als op de gewone weg.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 27 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Afgaande op de laatste foto’s kunnen we nog geen exact beeld van dit toekomstig model vormen, maar krijgen we wel een algemeen idee van de silhouet. Zelfs met de stevige camouflage is al af te leiden dat de Q1 geen enorme verrassingen zal brengen. Het gespotte prototype vertoont namelijk heel wat trekken van de Q7, de jongste SUV van het merk met de vier ringen. Het lijkt erop dat de Q1 ook fijne lijnen combineert met enkele hoekige partijen. Daarbij onderscheidt deze SUV zich een beetje door de hoge gordellijn, in de stijl van de Audi TT.

Concreet weten we wel dat deze Q1 zal rusten op het bekende MQB-platform van de Volkswagen-groep. Hij laat de keuze tussen twee varianten (4×2 of 4×4) en biedt een ruim palet van benzine- en dieselmotoren. Tenslotte doen de geruchten ook de ronde dat het merk enkele sportieve versies in petto heeft. Betrouwbare bronnen spreken reeds van een SQ1 met 230 pk en een RSQ1 goed voor 310 pk.

Advertentie – lees hieronder verder

En kijkt u al uit naar de lancering van de Q1, de nieuwe, kleine SUV van Audi?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon