Spionfoto's

Scoop : Brabus betovert andermaal de Smart Fortwo!

Mocht u er aan twijfelen : ook de derde generatie Smart Fortwo heeft recht op een gepeperde variant. Een van onze fotografen kon dat bevestigen want hij betrapte deze snelle Smart tijdens een testsessie. Net zoals voorheen is de ontwikkeling ervan in handen van huispreparateur Brabus.

| Gepubliceerd op 30 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Afgaande op deze eerste foto’s is het niet makkelijk om een beeld te vormen van hoe dit kleine bommetje er zal gaan uitzien. We zien wel dat de vleugels breder zijn om de grotere velgen te herbergen. Ook de schorten onder bumpers zijn een stuk imposanter. Achteraan laat de dubbele uitlaat vermoeden dat deze Smart Fortwo ook sportieve ambities koestert. Brabus kiest wel voor zwarte hoogglans op het radiatorrooster, de vattingen van de koplampen en de bumpers.

De Renault Twingo en deze Smart Fortwo delen dezelfde technische basis. Het hoeft geen betoog dat de ingenieurs van Renault Sport en Brabus hierover enkele geanimeerde gesprekken hadden. De conclusie was in elk geval dat de toekomstige Renault Twingo RS en de Fortwo Brabus dezelfde technologie zouden delen. Volgens diverse bronnen zou men de 0,9 liter grote driecilinder turbomotor weerhouden. Die zou op zijn minst 130 pk sterk worden. In de wandelgangen horen we dat deze kleine, bruisende motor aan een gerobotiseerde zeventrapsversnellingsbak met dubbele koppeling zou worden gelinkt.

Advertentie – lees hieronder verder

De Smart Fortwo Brabus zal officieel worden voorgesteld in maart naar aanleiding van het salon van Genève. Hij komt pas volgende zomer op de markt.

Bent u gecharmeerd door deze Smart Fortwo Brabus ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon