Spionfoto's

Scoop: Corvette met middenmotor in aantocht

Het ziet ernaar uit dat deze lichtgewicht Corvette met middenmotor er dan toch zal komen. Deze Amerikaanse coupé werd door onze fotografen verrast tijdens en testrit.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 4 aug. 2017 | Leestijd: 2 min

De foto’s laten geen enkele twijfel bestaan over de architectuur van dit prototype. De Corvette werd altijd getypeerd door zijn immense motorkap waaronder de V8-motor zat. Op de beelden die we hier te zien krijgen, zien we een veel kortere motorkap en een langere overhang, wat duidt op een architectuur met centrale motor. Op die manier zou dit Amerikaanse icoon zelfs een geloofwaardig alternatief worden in het segment van de supercars.

Deze technische specificaties werden nog niet bevestigd maar er wordt gefluisterd dat er drie motorisaties beschikbaar zouden zijn. Twee versies zouden een conventionele benzinemotor krijgen en de derde versie zou mogelijk een beroep doen op een hybride krachtbron. Er zouden ook drie soorten dak beschikbaar zijn: vast, targa of met een ruitje.

Advertentie – lees hieronder verder

De productie van deze nieuwe Corvette zou in 2019 starten in de Bowling Green fabriek in Kentucky. Daar zou de wagen zij aan zij met de actuele versie worden gebouwd. Die laatste blijft nog tot 2021 op de markt. In dat jaar zal het nieuwe gamma ook volledig zijn.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon