Spionfoto's

Scoop : Kia Sportage IV staat in Frankfurt

In Duitsland, in de buurt van Rüsselsheim hebben onze spionfotografen de vierde generatie van de Kia Sportage betrapt in volle testsessie. Deze wagen zal pas op het salon van Frankfurt worden onthuld. Dat is precies vijf jaar na de officiële introductie van het actuele model !

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 30 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze kortere levenscyclus van de modellen ligt volledig in lijn met de beslissingen die de verantwoordelijken van Hyundai-Kia-groep hebben genomen om haar modellen sneller te vernieuwen. Omdat de generatiewissels elkaar sneller opvolgen, zal deze nieuwe Sportage slechts licht evolueren en blijven grote veranderingen uit.

Na de recente lancering van de compacte KX3 SUV op de Chinese markt ziet het er naar uit dat de Sportage enkele centimeters zal groeien. We verwachten daarom een wagen die op zijn minst 4,50 meter lang zal zijn. Als we afgaan op deze eerste beelden, kunnen we stellen dat de lijn van de wagen niet al te fel is geëvolueerd. Het lijnenspel blijft vooral vloeiend en de achterkant blijft veeleer rank. De flank oogt wat zachter, hoewel die duidelijk geïnspireerd lijkt op die van de KX3.

Advertentie – lees hieronder verder

Op vlak van motorisaties, zou Kia nieuwe versies ontwikkelen. Zowel het benzine- als het dieselgamma wordt aangepakt. Het vermogen varieert tussen de 130 en de 250 pk. Naar verluidt zou de constructeur ook een versnellingsbak met dubbele koppeling monteren op deze versie. We kijken nu al uit naar het salon van Frankfurt !

Denkt u dat deze vierde generatie even succesvol zal zijn als het actuele model ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon