Spionfoto's

Scoop: Volvo werkt aan V90 Cross Country

Na de XC90 SUV, de S90 berline en de V90 break zal Volvo het gamma verder uitbreiden met een avontuurlijke variant van haar grote break. Onze fotografen hebben al een prototype van de toekomstige V90 Cross Country betrapt.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 9 jun. 2016 | Leestijd: 2 min

Waarom blijven constructeurs dergelijke verhoogde breaks bouwen, hoewel de markt steeds meer SUV’s vraagt? Volvo heeft al een XC90 in het gamma maar de Zweedse constructeur heeft ook een lange traditie in deze nichemarkt van avontuurlijke breaks. Er is dan ook een trouwe schare liefhebbers van dergelijke auto’s. De eerste generatie V70 Cross Country werd ruim twintig jaar geleden gelanceerd.

Deze nieuwe versie van de verhoogde break zal op het SPA-platform worden gebouwd dat ook door de rest van de 90-familie wordt gebruikt. Over het design kunnen we ons nog niet uitspreken want het gefotografeerde prototype was nog fel gecamoufleerd. We verwachten ons wel aan bredere wielkasten en klassieke koetswerkbescherming die typerend is voor auto’s uit dit segment. Deze V90 Cross Country wordt in 2017 verwacht. 

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon