Spionfoto's

Scoop : dit is de volgende Audi A5

Volgend jaar zal Audi haar nieuwe A5 coupé voorstellen. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat de wagen in 2016 op de Mondial de l’Automobile in Parijs onder de spots zal staan. Hij zal eind 2016, ten laatste begin 2017 op de markt komen. Het ziet er dus naar uit dat onze spionfotografen deze wagen eerstdaags op de Nürburgring zullen betrappen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 22 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Als we de eerste beelden bekijken, kunnen we slechts vaststellen dat hij zacht evolueert. Bij deze generatiewissel wordt hij duidelijk enkele centimeters groter maar hij behoudt zijn vormtaal. Het ziet er naar uit dat hij in grote lijnen het design van de volgende generatie A4 zal overnemen. Vooral het radiatorrooster zal meer in het oog springen. We verwachten ook zachtere vormen en brede uitgerekte lichtunits achteraan.

Het spreekt dat de wagen over het MLB Eco platform zal beschikken. De wagen zal ook lichter zijn door gebruik te maken van aluminium en staal met hoge weerstand. Op die manier moet de nieuwe A5 tussen de 100 en de 120 kg minder wegen dan het actuele model.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap van de A5 verwachten we vooral de zeer recente 2.0 TFSI benzinemotor van 190 pk en TDI-motoren. Er zou ook een plug-in hybride aandrijflijn volgen met een e-tron badge. Verder mogen we ook sportieve S5 en RS5-varianten verwachten. Los van de coupé zit er eveneens een Sportback en een cabriolet aan te komen.

Denkt u dat de volgende Audi A5 nog aantrekkelijker zal zijn dan het huidige model

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon