Spionfoto's

Scoop: doek valt voor BMW 1-reeks met zescilinder en achterwielaandrijving

BMW werkt verder aan de ontwikkeling van de nieuwe 1-reeks en onze fotografen wisten de nieuweling andermaal voor hun lens te halen. Deze keer gaat het om de M140i die het zonder zescilindermotor zal moeten stellen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 4 mei 2017 | Leestijd: 2 min

Na de Mini, de BMW X1 en de 2-reeks wordt de nieuwe BMW 1-serie het volgende model dat gebruik zal maken van het UKL-platform. Dat betekent ook dat het doek valt voor de achterwielaangedreven architectuur en dat de nieuweling een bravere voorwielaandrijver zal worden. Het enige alternatief is de vierwielaandrijving die in bepaalde gevallen op de sportieve versies beschikbaar zal zijn.

Het is vandaag nog te vroeg om te oordelen over het design want het prototype is nog fel gecamoufleerd. We zien wel de lange motorkap die typerend is voor de 1-reeks. De grote velgen en dito remzadels maken duidelijk dat het hier om een sportieve versie gaat. Onder de motorkap zal de actuele zescilindermotor jammer genoeg plaats moeten ruimen voor een kleinere viercilinder. Die laatste zal echter niet inboeten aan vermogen.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon