Spionfoto's

Scoop : volgende generatie 5-Reeks betrapt op de Ring

Op de Nürburgring ontdekken onze spionfotografen regelmatig een of andere gecamoufleerde concept die de voorbode is van een nieuw model. De voorbije dagen was er een auto te zien die nog flink wat maanden op zich zal laten wachten voor hij op de markt komt. Het gaat om de zevende generatie van de BMW 5-Reeks. Deze BMW zal pas in september op het salon van Frankfurt worden onthuld.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 23 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Er wordt vandaag al met de wagen getest omdat het merk met de propeller de ontwikkeling van de grotere afgeleide modellen samen doet. Het ziet er dus naar uit dat we in de nabije toekomst ook de volgende generatie van de BMW 6 te zien zullen krijgen. Volgens verschillende bronnen rusten beide modellen op hetzelfde “35up”- platform.

We weten nu al dat de volgende generatie 5-Serie aanzienlijk lichter zal zijn want hij moet 100 kg minder op de weegschaal zetten. Er komt uiteraard een berline- en een break afgeleide en er zal zeker een sportieve M5-afgeleide volgen. BMW heeft evenwel nog niet beslist of er andermaal een 5-Reeks GT zal komen.

Advertentie – lees hieronder verder

Omdat het prototype dat we te zien kregen nog bijzonder fel gecamoufleerd was, kunnen we nog geen uitspraken doen over het design van de nieuweling. We kunnen wel bevestigen dat de 5-Reeks zacht zal evolueren, net zoals we dat bij de 7-Reeks zagen. Van de volgende generatie 5-Serie zal zeker een plug-in hybride variante worden gebouwd en de volgende M5 zal ook leverbaar zijn met vierwielaandrijving.

Bent u ook benieuwd om de volgende generatie BMW 5-Serie te ontdekken ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon