Er wordt vandaag al met de wagen getest omdat het merk met de propeller de ontwikkeling van de grotere afgeleide modellen samen doet. Het ziet er dus naar uit dat we in de nabije toekomst ook de volgende generatie van de BMW 6 te zien zullen krijgen. Volgens verschillende bronnen rusten beide modellen op hetzelfde “35up”- platform.

We weten nu al dat de volgende generatie 5-Serie aanzienlijk lichter zal zijn want hij moet 100 kg minder op de weegschaal zetten. Er komt uiteraard een berline- en een break afgeleide en er zal zeker een sportieve M5-afgeleide volgen. BMW heeft evenwel nog niet beslist of er andermaal een 5-Reeks GT zal komen.

Omdat het prototype dat we te zien kregen nog bijzonder fel gecamoufleerd was, kunnen we nog geen uitspraken doen over het design van de nieuweling. We kunnen wel bevestigen dat de 5-Reeks zacht zal evolueren, net zoals we dat bij de 7-Reeks zagen. Van de volgende generatie 5-Serie zal zeker een plug-in hybride variante worden gebouwd en de volgende M5 zal ook leverbaar zijn met vierwielaandrijving.

Bent u ook benieuwd om de volgende generatie BMW 5-Serie te ontdekken ?