Tuning

310 pk voor deze flashy Audi TT

Bent u fan van tuning ? In dat geval moet u zeker deze zondag 7 december afzakken naar het Duitse Essen om de laatste nieuwtjes te ontdekken op de Essen Motorshow. U kan er onder meer de nieuwste creatie van de Duitse tuner ABT Sportsline bewonderen die zopas de derde generatie van de Audi TT onder handen nam.

| Gepubliceerd op 3 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Concreet komt deze Audi TT op het toneel in een rood-zwarte uitdossing die een echte blikvanger is. Naast deze opvallende kleurstelling onderscheidt de “TT by Abt” zich uiteraard door een speciale bodykit van de klassieke TT. Deze handel omvat onder meer een specifieke voorspoiler, spiegelbehuizingen, een achterbumper met geïntegreerde diffusor en vier uitlaten, zwarte 20“ velgen en een vaste achterspoiler. Deze laatste vervangt het inklapbaar exemplaar op het seriemodel.

Uiteraard zit onder de motorkap van deze TT een motor die werd opgevoerd met de ABT Power kit. Het resultaat? Het originele benzineblok van de originele 2.0 TFSI ziet zijn vermogen stijgen van 230 tot 310 pk, terwijl het koppel toeneemt van 370 tot 440 Nm, waarden die ook verwacht worden op de nakende TTS die de volgende lente wordt verwacht. Met zo’n krachtbron worden de chrono’s zonder twijfel enkele tienden scherper gesteld en doet men een goede zaak, aangezien voor deze ingreep in Duitsland 2.349 euro wordt aangerekend. Nog meer goed nieuws is dat deze potente TT volgens ABT niet meer verbruikt dan 6,4l/100km.

Advertentie – lees hieronder verder

Bent u onder de indruk van deze door ABT getunede en gepimpte Audi TT ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon