Tuning

400 pk in de Golf R van ABT-makelij

De Volkswagen Golf R is een compacte wagen die er niet voor terugdeinst om enkele chrono-oefeningen te doen. De wagen beschikt over een veeleer explosieve turbomotor. De tweeliter benzinemotor is immers goed voor 300 pk en 380 Nm aan trekkracht. Uiteraard zijn er altijd mensen die nog wat meer willen. Precies die doelgroep wordt door preparateur ABT op zijn wenken bediend want deze Golf R is nog sprankelender.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 27 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Je herkent deze Golf R van Abt-signatuur aan het gemodificeerde radiatorrooster en de achteruitkijkspiegels. Ook de zijschorten zijn aangepast en de achterspoiler is iets ruimer bemeten.

De tuner heeft ook op technisch vlak voor enkele veranderingen gezorgd. Zo monteerde hij een sportkatalysator en een uitlaat met vier eindpijpen. De wagen staat op 19 of 20 duim grote velgen en de schokdempers zijn instelbaar (10 tot 40 mm voor en 20 tot 45 mm achter).

Advertentie – lees hieronder verder

De motor op zich werd niet fundamenteel aangepast, de tuner beperkte zich tot aangepaste software voor het motorbeheer. Het resultaat mag er zijn want Abt puurt 100 pk extra uit de 2.0 TFSI en ook het koppel zwelt aan van 380 naar 480 Nm. Kortom, de 400 pk’s onder de motorkap in combinatie met vierwielaandrijving zorgt voor puike prestaties. Abt stelt dat hij de 0 tot 100 km/u oefening even snel klaart als een GT. De tuner voegt er aan toe dat deze R een topsnelheid haalt van ruim 300 km/u.

Zou u sneller dan 300 km/u durven rijden met deze Golf ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon