Tuning

ABT puurt 365 pk uit Audi TTS

De tuner ABT stortte zich op de Audi TTS om het koetswerk stevig onder handen te nemen. Gelukkig kreeg de mechaniek een navenante behandeling, want de prestaties gingen er weer stevig op vooruit.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 16 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Dankzij de S-versie werd de Audi TT weer meer dan enkel een mooie cruiser zonder sportieve ambities. De sprint van 0 tot 100 km/i in 4,6 sec. is inderdaad beter dan wat een BMW M3 van de vorige generatie klaarspeelde. Eens de TT echter uit de ateliers van Abt rolt, speelt hij duidelijk in een hogere klasse.

Voor klanten die niet tevreden zijn met de nochtans uitstekende prestaties van de kleine TTS, biedt Abt enkele aanpassingen. Na een beurt in hun ateliers ziet de TTS zijn vermogen stijgen met een 55-tal bijkomende pk’s. Het koppel volgt logisch deze escalatie met een toename van 380 Nm tot 460 Nm.

Advertentie – lees hieronder verder

Het basismodel van de Audi TT met een 2.0 TFSI goed voor 230 pk kan ook al een speciale behandeling bij Abt ondergaan. Dan klimt het vermogen tot 310 pk, exact de power van de standaard-TTS. Over de prestaties blijft de tuner zeer discreet.

Wat de uiterlijk aanpassingen betreft, toont Abt dan weer heel wat minder schroom. De tuner voorziet een stevige voor- en achterspoiler, alsook gepersonaliseerde zijspiegelbehuizingen. De gebruikelijke sportuitlaat maakt eveneens deel uit van de items om de aandacht te trekken, samen met lichtmetalen 18″, 19″ of 20″ velgen.

En ziet u deze getunede Audi TTS zitten ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon