Tuning

Deze Honda Civic is krachtiger dan een Lamborghini (+VIDEO)

De Honda Civic Type R uit 2009 was al behoorlijk snel, want de motor leverde bij ons standaard 200 pk. Een tuner is er in gelukt om nog wat meer pk uit het motorblok te puren. Heel wat meer overigens, want de techneut perst een onwaarschijnlijke 765 pk uit de viercilinder!

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 15 mei 2018 | Leestijd: 2 min

Adam Flowers had zijn Honda Civic Type R amper twee weken, toen hij begon met de eerste modificaties. Hij ging aankloppen bij Britse preparateur TDi North die het vermogen van deze compacte sportieveling stapsgewijs heeft opgevoerd tot een kolossale 765 pk.

Om dat te realiseren, werden tal van nieuwe onderdelen gemonteerd en de motor zelf werd danig versterkt ter hoogte van de drijfstangen en de inlaatkleppen. Op het ritme van het bijkomende motorvermogen, werd ook de versnellingsbak aangepast. Adam Flowers zorgde in tussentijd ook voor een meer radicale look van zijn auto, want het koetswerk werd tot in de kleinste details herzien.

Advertentie – lees hieronder verder

Het is weinig waarschijnlijk dat de eigenaar het hierbij zal laten, al wil hij deze zomer ten volle van zijn Civic genieten. Hij heeft echter al aangegeven dat de kaap van 800 pk in zicht is…

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon