Tuning

Een Audi S8 met 760 pk!

In 2015 viert de Duitse tuner MTM (Motoren Technik Mayer) zijn 25-jarig bestaan. Om dat in de bloemetjes te zetten werd besloten een zeer explosieve Audi te bouwen, die in een beperkte serie van 25 exemplaren zal worden geproduceerd. Als basis voor dit project werd de S8, de sportieve variant van de A8, gekozen. Het resultaat werd zopas onthuld en Audi S8 Talladega MTM gedoopt, als eerbetoon aan de Amerikaanse piloot Bobby Unser.

| Gepubliceerd op 1 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Uiterlijk onderscheidt deze S8 Talladega MTM zich van een “normale” S8 door een grille waarin de verchroomde lamellen plaats maken voor een fijn maaswerk en een discrete dakspoiler.

Onder de motorkap van deze Audi bevindt zich de bekende V8 4 liter TFSI van de S8. Maar na een behandeling in de ateliers van MTM ziet dit blok zijn vermogen stijgen van 520 tot 760 pk en nam ook het koppel toe van 640 tot 945 Nm. Met deze potente krachtbron spurt de S8 Talladega MTM zonder morren in 3,48 seconden van 0 tot 100 km/u en bereikt een elektronisch beperkte topsnelheid van 325 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

Tenslotte verwijst de naam van deze S8 naar het snelheidsrecord dat Bobby Unser realiseerde op de Talladega Speedway in 1986. De piloot bereikte toen een topsnelheid van 350 km/u in een Audi 5000 CS Turbo Quattro en liet tijdens zijn rondjes een gemiddelde snelheid van maar liefst 332 km/u optekenen. De hoogste snelheid die ooit op dit circuit werd bereikt door een productiewagen!

En bent u bereid 189.708 euro neer te tellen voor de S8 Talladega MTM ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon