Tuning

Jeep lanceert de krachtigste SUV ter wereld

Op het autosalon van New York zal Jeep de Grand Cherokee Trackhawk voorstellen. Dit monster wordt aangedreven door een 6.2 liter grote V8-motor van 717 pk die zich met enige trots tot krachtigste SUV ter wereld mag kronen. Hij geeft de Duitse concurrentie het nakijken want die beschikt “slechts” over 585 pk.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 11 apr. 2017 | Leestijd: 1 min

Qua look verschilt hij nauwelijks van de Grand Cherokee SRT. Deze Trackhawk zet echter een flinke stap vooruit op vlak van prestaties. Zo spurt hij van 0 tot 60 mph (96 km/u) in amper 3,5 seconden! Dat is een halve seconden sneller dan de Bentley Bentayga W12! Dat zijn meer dan indrukwekkende cijfers voor een mastodont van 2,4 ton.

De overbrenging moet dus efficiënt zijn want er moet 875 Nm aan trekkracht via de achttrapsautomaat worden overgebracht. Men monteert 20-duimsvelgen en de bijzonder brede banden hebben ook nut. Deze Grand Cherokee Trailhawk krijgt een permanente vierwielaandrijving die ook over een Track-modus beschikt waarbij 70 % van het motorkoppel naar de achteras wordt gestuurd.

Advertentie – lees hieronder verder

Er werd nog niet bevestigd of deze versie ook naar Europa komt.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon