Tuning

Article image

Brabus G V12 900, de nieuwe “king of the road”?

Op het Autosalon van Frankfurt stelde Brabus deze G V12 900 voor, een G-Klasse die zijn maximumvermogen zonet heeft verklapt. Jammer genoeg heb je meer dan alleen veel geld nodig om hem te kunnen kopen.

Article image

Deze Ford Focus is even straf als een Lamborghini Gallardo

In afwachting van de RS op basis van de nieuwe generatie Ford Focus hebben de Britten van Mountune nog maar eens een bestaand exemplaar onder handen genomen. Die witgelakte hatchback zag zijn vermogen stijgen van 350 naar 520 pk. Een Lamborghini Gallardo achterna!

Article image

Deze Fiat 500 kost meer dan een nieuwe Porsche 911 Carrera 4S

Uiteraard is dit geen doordeweekse Fiat 500, wel een door de Italiaanse preparateur onder handen genomen exemplaar. Zijn prestaties spreken boekdelen, zijn prijskaartje nog meer…

Article image

VW Polo GTI met 316 pk: Straffer dan een Golf R

Met 200 pk in de aanslag kan je de huidige VW Polo GTI moeilijk als een slak omschrijven. Toch vinden de tuners van Siemoneit Racing dat de Duitste hatchback in standaardtrim over onvoldoende vermogen beschikt. Daar kan dus wat bij. Heel wat, zelfs.

Article image

Jongedame bouwt Tesla om tot pick-up

Simone Giertz is een bezige bij. Op Youtube heeft ze al verschillende malen laten zien dat ze met zwaar gereedschap overweg kan en dit filmpje – waarin ze met behulp van enkele anderen een Tesla ombouwt tot een pick-up – is daar het zoveelste bewijs van.

Article image

Auto tunen in België: wat mag (niet)?

Ben jij zo iemand die standaardwagens maar niets vindt en dat er telkens iets ontbreekt, een persoonlijke touch bijvoorbeeld? Dan behoor je waarschijnlijk tot het clubje der tuners. Heel leuk allemaal, maar weet dat lang niet alle aanpassingen aan je auto toegestaan zijn. Hierbij een overzicht van wat wel en niet mag.

Article image

Deze oude BMW is krachtiger (en duurder) dan een nieuwe Lamborghini

De firma Gruppe5 biedt tegenwoordig de mogelijkheid om een BMW 2002 van de jaren ’70 om te bouwen tot een pk-monster dat 744 of 803 pk ontwikkelt. Heiligschennis? Toch een beetje…

Article image

Deze BMW is moderner dan je denkt

Denk je een stokoude BMW te herkennen? Dan ben je mis want dit is een creatie van het Duitse bedrijf Everytimer Automobile op basis van een model van enkele jaren geleden…

Article image

Range Rover Velar voor… voetballers?

De Britse tuner Overfinch heeft zich over de Rover Velar gebogen en het resultaat zal ongetwijfeld menig voetballer verleiden. Veel van die jongens houden van getunede SUV’s van een premiummerk, of vergissen we ons daarin?

Article image

Alpina B7: is 330 km/u snel genoeg?

De BMW 7 Reeks werd nog maar pas opgefrist of daar is de versie van preparateur Alpina al. Dat model heet B7, ziet er behoorlijk snel uit en ís dat ook.

Article image

GTR 8XX Evo-R BiTurbo, de Porsche 911 Turbo volgens Gemballa

Gemballa is een Duitse tuner die altijd bijzonder uitbundig te werk gaat, zowel op technisch als op visueel vlak. Maak alvast kennis met hun nieuwste creatie, de 818 pk sterke GTR 8XX Evo-R BiTurbo op basis van een Porsche 911 Turbo.

Article image

Deze Jaguar F-Pace kan Lamborghini’s aan

De Jaguar F-Pace SVR is al een super-SUV op zich, al vonden ze bij Lister Cars dat er nog wat paardjes ontbraken. Zij dreven de hoogpotige Brit zodanig op dat zelfs Lamborghini’s hem niet meer kunnen afschudden.

Article image

Deze jaren ’80 Jaguar is gloednieuw (of toch bijna)

Arden doet met jaguars wat Brabus met Mercedessen, Abt met Audi’s en Alpina met BMW’s uitsteekt. In het kort: ze sneller en exclusiever maken. Volgens Arden kan dat trouwens ook perfect door nostalgie met moderne techniek te verzoenen. Deze AJ 4 is daar een perfect voorbeeld van.

Article image

Dit is géén oude Mustang (en zelfs geen Ford)

Dit is géén Ford Mustang Fastback uit 1967. Wat dan wel? Een Amerikaanse Rus die in staat is om al na 2,2 seconden 100 km/u te rijden…

Article image

5 vreemde AMG’s waarvan je nog nooit hebt gehoord

Wie AMG zegt, denkt onmiddellijk aan de snelste uitvoeringen van personenwagens van Mercedes. En nochtans…