Tuning

Article image

Auto tunen in België: wat mag (niet)?

Ben jij zo iemand die standaardwagens maar niets vindt en dat er telkens iets ontbreekt, een persoonlijke touch bijvoorbeeld? Dan behoor je waarschijnlijk tot het clubje der tuners. Heel leuk allemaal, maar weet dat lang niet alle aanpassingen aan je auto toegestaan zijn. Hierbij een overzicht van wat wel en niet mag.

Article image

Deze oude BMW is krachtiger (en duurder) dan een nieuwe Lamborghini

De firma Gruppe5 biedt tegenwoordig de mogelijkheid om een BMW 2002 van de jaren ’70 om te bouwen tot een pk-monster dat 744 of 803 pk ontwikkelt. Heiligschennis? Toch een beetje…

Article image

Deze BMW is moderner dan je denkt

Denk je een stokoude BMW te herkennen? Dan ben je mis want dit is een creatie van het Duitse bedrijf Everytimer Automobile op basis van een model van enkele jaren geleden…

Article image

Range Rover Velar voor… voetballers?

De Britse tuner Overfinch heeft zich over de Rover Velar gebogen en het resultaat zal ongetwijfeld menig voetballer verleiden. Veel van die jongens houden van getunede SUV’s van een premiummerk, of vergissen we ons daarin?

Article image

Alpina B7: is 330 km/u snel genoeg?

De BMW 7 Reeks werd nog maar pas opgefrist of daar is de versie van preparateur Alpina al. Dat model heet B7, ziet er behoorlijk snel uit en ís dat ook.

Article image

GTR 8XX Evo-R BiTurbo, de Porsche 911 Turbo volgens Gemballa

Gemballa is een Duitse tuner die altijd bijzonder uitbundig te werk gaat, zowel op technisch als op visueel vlak. Maak alvast kennis met hun nieuwste creatie, de 818 pk sterke GTR 8XX Evo-R BiTurbo op basis van een Porsche 911 Turbo.

Article image

Deze Jaguar F-Pace kan Lamborghini’s aan

De Jaguar F-Pace SVR is al een super-SUV op zich, al vonden ze bij Lister Cars dat er nog wat paardjes ontbraken. Zij dreven de hoogpotige Brit zodanig op dat zelfs Lamborghini’s hem niet meer kunnen afschudden.

Article image

Deze jaren ’80 Jaguar is gloednieuw (of toch bijna)

Arden doet met jaguars wat Brabus met Mercedessen, Abt met Audi’s en Alpina met BMW’s uitsteekt. In het kort: ze sneller en exclusiever maken. Volgens Arden kan dat trouwens ook perfect door nostalgie met moderne techniek te verzoenen. Deze AJ 4 is daar een perfect voorbeeld van.

Article image

Dit is géén oude Mustang (en zelfs geen Ford)

Dit is géén Ford Mustang Fastback uit 1967. Wat dan wel? Een Amerikaanse Rus die in staat is om al na 2,2 seconden 100 km/u te rijden…

Article image

5 vreemde AMG’s waarvan je nog nooit hebt gehoord

Wie AMG zegt, denkt onmiddellijk aan de snelste uitvoeringen van personenwagens van Mercedes. En nochtans…

Article image

Deze getunede Audi schiet zijn doel volledig voorbij

Wie een Audi A4 Allroad koopt, krijgt een verhoogde versie van het standaardmodel om zich ook een beetje naast het asfalt te kunnen uitleven. Dat kan zeker niet meer met dit getunede exemplaar…

Article image

Nieuwe Mazda MX-5 met trekjes van oude Corvette

De Mazda MX-5 wordt gejubeld en da’s niet meer dan terecht. Maar waar criticasters wel altijd gelijk in hebben gehad, is dat de Miata – zoals hij in de VS wordt genoemd – er schattig uitziet. Té schattig, misschien. Daar hebben de Japanse carrosseriebouwers van Mitsuoka een bijzonder coole oplossing op gevonden: Rock Star.

Article image

Deze BMW 1-reeks heeft 440 pk

Ben je van mening dat de 340 pk sterke BMW M140i nog lang niet krachtig genoeg is? Dan kan je natuurlijk voor M2 kiezen. Maar wat als je wil vasthouden aan een vijfdeursconfiguratie?

Article image

500 pk voor Brabus B40

Wat snelle Mercedessen betreft, is vooral de officiële tuner van het Duitse merk AMG bekend. Maar er bestaan ook valabele alternatieven voor wie zich van de massa wil onderscheiden. Bijvoorbeeld Brabus, dat zopas zijn interpretatie van de nieuwe G Klasse onthulde.

Article image

Smart stelt exclusieve Brabus 125R voor

Deze 125 pk en 200 Nm sterke Smart Brabus 125R kwam er om de 15de verjaardag van de samenwerking tussen de Duitse tuner en het merk van supercompacte stadswagens te vieren. Dit wordt in ieder geval een zeer zeldzame Smart want er zullen slechts 125 exemplaren van gemaakt worden, waarvan maar enkele bestemd zijn voor de Belgische markt.