Een auto verkopen

Article image

Hoe bepaal ik de juiste vraagprijs?

Als het model dat je wil verkopen courant is, bepaal je er best een vraagprijs voor. Wie dat niet doet, riskeert erg weinig geïnteresseerden aan te trekken of belachelijk lage biedingen te krijgen. Maar hoe doe je dat nu precies, zo'n prijs op je eigen wagen kleven?

Article image

Wanneer verkoop ik mijn auto het best?

Wetende dat een nieuwe auto vanaf zijn eerste levensjaar 30 tot 40 procent in waarde daalt, kan je zo goed als nooit van een goede investering spreken. Om de schade te beperken, zijn er twee realistische pistes die je kan bewandelen: na 4 à 5 jaar verkopen of er een lange relatie van maken. De wagen 'oprijden', zoals wordt gezegd.

Article image

Hoe plaats ik de ideale advertentie?

Internet is uiteraard het medium bij uitstek om je auto te adverteren. Dat doe je gratis en het is bovendien de snelste en efficiëntste manier om zoveel mogelijk potentiële kopers te bereiken. Het ideale zoekertje uit je mouw toveren, dat is andere koek. Vaak wordt vergeten dat foto's en de beschrijving het enige raam vormen naar de auto in kwestie en hun belang geminimaliseerd.

Article image

Hoe zit het met de technische keuring?

Een koper voor je auto gevonden? Goed zo! Al zijn we er nog niet helemaal want je vierwieler moet eerst nog een bezoekje brengen aan de technische keuring. Dat is nu eenmaal verplicht als je een auto van de hand doet.

Article image

Hoe gaat de overdracht van de sleutels in zijn werk?

Koper gevonden, auto gekeurd… De overhandiging van de sleutel(s) aan de nieuwe eigenaar kan beginnen. Maar wat komt daar nog allemaal bij kijken? Vergeet alvast niet om alle noodzakelijke documenten mee te geven. We hebben het dan over alles wat gelinkt is aan de technische keuring (keuringsattesten, Car-Pass, aanvraag tot inschrijving) maar ook over andere papieren die sowieso bij de auto horen (gelijkvormigheidsattest enz.).