logo ford

Dit Amerikaanse merk is kampioen in hybridisatie en elektrificatie

Ford onderscheidt zich op het vlak van elektrificatie. Ook de bedrijfsvoertuigen hebben recht op hybride en zelfs volledig elektrische versies. Een overzicht. 

Microhybride SUV’s

Ford brengt heel wat verschillende oplossingen om te elektrificeren. Voor een onmiddellijk effect werd de Puma uitgerust met een MHEV-systeem, een microhybride dus. Deze auto combineert een 1.0 EcoBoost Hybrid-benzinemotor (125 pk) met een zeventrapsautomaat en een alternator-startmotor die werkt op 48 volt. Het systeem is niet zomaar symbolisch, want de elektromotor levert een vermogen van 11,5 kW en een koppel van 50 Nm. Zo wordt de benzinemotor bijgestaan onder belasting. Het systeem versnelt ook de reactietijd van de turbo en levert een totaalvermogen van 155 pk. Comfortabel én verstandig, want zo blijft de CO2-uitstoot onder 130 g/km (in de WLTP-cyclus). De Kuga SUV gebruikt deze techniek ook, maar dan met de tweeliter EcoBlue-dieselmotor. Ideaal voor wie elke dag lange trajecten aflegt. 

Ook full hybrid SUV’s

De Kuga is ook beschikbaar als full hybrid. Met dit systeem kunnen de batterij en de elektromotor de auto op zelfstandig aandrijven over korte afstanden (2 à 3 km). Het principe is vergelijkbaar met dat van Toyota: een 2.5 benzinemotor werkt samen met een batterij van 1,1 kWh en een elektromotor. Dankzij een ingenieuze planetaire tandwieloverbrenging worden alle energiebronnen gecombineerd. Met deze oplossing hoeft de gebruiker de batterij niet op te laden. Het gebruiksgemak overtuigt ook door de zachtheid en de brandstofbesparing tot 50 procent.

Gevarieerd elektrisch aanbod

De knowhow van Ford qua elektrificatie bracht ook de Mach-E voort, die zelfs de naam Mustang draagt, een bewijs van zijn capaciteiten. Dit model is beschikbaar in vier verschillende varianten: 269 pk en 76 kWh, 269 pk en 99 kWh, 351 pk en 99 kWh en tot slot de gespierde GT-versie met 487 pk en 99 kWh. De prestaties van 0 naar 100 km/u spreken voor zich: minder dan 3 tot 5,1 seconden. Deze Mach-E is een bom. Ook de actieradius is overtuigend: van 440 km voor de basisversie (76 kWh) tot 610 km voor de ‘long range’ (99 kWh). Het is een andere manier van sportief rijden, met respect voor het milieu.

Kies nu een model

kuga-st-Line-x
kuga-st-Line-x
kuga-st-Line-x

Vanaf 42.409€

Ford
Kuga ST-Line X

Inclusief een salonkorting van 6.631€ en een overnamepremie van 2.000&...

Een offerte aanvragen Boek een testrit
mustang-mach-e-base
mustang-mach-e-base
mustang-mach-e-base

Vanaf 59.949€

Ford
Mustang Mach-E Base

Inclusief een salonkorting van 1.751 €

Een offerte aanvragen Boek een testrit
ford-puma-st-line
ford-puma-st-line
ford-puma-st-line

Vanaf 24.349€

Ford
Puma ST-Line

Inclusief een salonkorting van 2.251€ en een overnamepremie van 2.000&...

Een offerte aanvragen Boek een testrit

Ontdek al de actualiteit

Laatste nieuws

*Voorwaarden op ford.be