logo kia

Kia: de specialist van geëlektrificeerde modellen

Kia staat bekend om zijn betrouwbaarheid, maar ook om de veelzijdigheid van zijn voertuigen, zoals de Sportage SUV die een bestseller is. Minder bekend is dat Kia ook een zeer breed gamma aan geëlektrificeerde en elektrische voertuigen aanbiedt. Ontdek ze hier.

Lichte hybridisatie

De Stonic is de compacte SUV van Kia. Met een lengte van 4,14 m past hij perfect tussen de Renault Captur (4,12 m) en de Peugeot 2008 (4,30 m). De koffer biedt een volume van 332 tot 1.135 l, wat een goede waarde is. Het belang van de Stonic ligt ook in de personaliseringsmogelijkheden, zowel aan de binnenkant als de buitenkant. Deze SUV is in 2020 gerestyled en kreeg ook nieuwe veiligheids- en rijhulpsystemen. Op vlak van motoren is alles logisch en redelijk met de 1.0 cm3 van 100 pk of 120 pk met de lichte hybridisatie van 48 Volt. Dit concept is praktisch en goedkoop, en hoewel het niet toelaat om 100% elektrisch te rijden, verlicht dit het werk van de verbrandingsmotor, die zo 10 tot 15% brandstof bespaart.

Allerhande hybridatisaties

De Sportage is een middenklasse SUV en duidelijk één van de bestsellers op Europees niveau. Voor 2022 is de Sportage volledig vernieuwd en hanteert een resoluut persoonlijke en moderne stijl. De keuze aan motoren is enorm: benzine, diesel, twee- of vierwielaandrijving, een handgeschakelde of automatische transmissie, maar ook een mild-hybride versie (48 volt, 150 pk), een zelfopladende hybride (230 pk) of een plug-in hybride (265 pk), die allemaal gebruik maken van dezelfde 1,6 benzinemotor van 150 pk. De Kia Sportage biedt ook vier uitrustingsniveaus: Pure, Pulse, Pace en GT-Line.

De Sportage is niet het enige plug-in hybride model van Kia. Onder andere de hypergestileerde crossover XCeed biedt deze mogelijkheid eveneens. De Kia XCeed PHEV combineert een 1,6-liter benzinemotor met een 44,5 kW (60 pk) sterke elektromotor en een 8,9 kWh lithium-ion batterij. Dit geheel ontwikkelt een totaalvermogen van 141 pk en een koppel van 265 Nm. In de elektrische modus wordt een rijbereik van 48 km aangekondigd voor een maximale snelheid die beperkt is tot 120 km/u. Het plug-in hybride gamma wordt vervolledigd door de Ceed SW PHEV, de Niro PHEV en de Sorento PHEV.

Elektriciteit

Kia was een van de allereerste constructeurs die een elektrische auto aanbood met een zeer mooie actieradius. Dat is het geval bij de eNiro, de compacte SUV met een accu met een capaciteit van 64 kWh, wat volstaat om probleemloos 400 échte kilometers af te leggen. Daarnaast is er ook een goedkopere versie van 39,4 kWh. Ondanks de accu blijft de ruimte aan boord ronduit geweldig en is de koffer groot met 451 l. We waarderen het rijgedrag van deze SUV die ook toelaat om het regeneratieniveau van de batterij tijdens vertragingen te selecteren. Hierdoor kan je rijden zonder bijna ooit te remmen met een beetje anticipatie. Dat is heel praktisch in de stad, omdat zo de autonomie van de batterij beter behouden blijft.

Elektriciteit in grote luxe

De KIA EV6 is een grote volledig elektrische cross-over die uitpakt met topprestaties. Met zijn lengte van 4,68 m biedt deze Kia de ruimte van een prachtige gezinsberline met als voordeel een nog praktischere koffer dankzij de achterklep. Onder de vloer ligt een batterij met een degelijke capaciteit van 77,4 kWh die één of twee elektromotoren aandrijft, afhankelijk of je kiest voor de versie met voorwielaandrijving of 4x4. Het vermogen bedraagt dan 229 pk of 325 pk. De fun is dus verzekerd. En ook altijd, omdat deze Kia laadvermogens aankan die nog steeds zeer zeldzaam zijn op de markt. Dankzij zijn 800V-boordnetwerk kan hij inderdaad tot 239 kW aan. Dat is genoeg om 80% van de batterij in ongeveer 20 minuten op te laden. Sterk van Kia!

Alle Kia's op een rij

De Kia die bij de aankoop het minst kost, is de Picanto. Die stadswagen wordt gevolgd door de Rio, de Stonic, de nieuwe Ceed en Ceed SW, de XCeed, de Niro Hybride, de nieuwe Proceed en Sportage, de Ceed SW PHEV, de XCeed Plug-in Hybrid, de E-Soul, de Niro Plug-in Hybrid, de E-Niro, de EV6, de Sorento, de Sorento Hybride, de Stinger GT en de Sorento PHEV.

Kies nu een model

ev6
ev6
ev6

Vanaf €42.490*

Kia
EV6 Electric

Vanaf € 42.490* salonkorting en overnamepremie inbegrepen

Een offerte aanvragen Boek een testrit
sportage
sportage
sportage

Vanaf €30.090*

Kia
Sportage

Vanaf € 30.090* salonkorting en overnamepremie inbegrepen

Een offerte aanvragen Boek een testrit
stonic
stonic
stonic

Vanaf €20.190*

Kia
Stonic GT Line

Vanaf € 20.190* salonkorting en overnamepremie inbegrepen

Een offerte aanvragen Boek een testrit
xceed
xceed
xceed

Vanaf €33.090*

Kia
XCeed Plug-in Hybride

Vanaf € 33.090* salonkorting en overnamepremie inbegrepen

Een offerte aanvragen Boek een testrit
e-niro
e-niro
e-niro

Vanaf €35.600*

Kia
e-Niro Electric

Vanaf € 35.600* salonkorting en overnamepremie inbegrepen

Een offerte aanvragen Boek een testrit

Ontdek al de actualiteit

Laatste nieuws

(1) Prijs BTW inclusief op 15/12/2021, alle kortingen en premies reeds in mindering gebracht met inbegrip van de voorwaardelijke overnamepremie. Aanbod voorbehouden aan consumenten van 15/12/2021 t.e.m. 31/01/2022. Aanbod enkel geldig op wagens uit voorraad, zolang de voorraad strekt.  (2) Meer informatie op kia-salon.be of wij raden u aan uw KIA concessiehouder te contacteren.