Wat is leasing?

Wat is leasing?

Wat is leasing?

Leasing is een contractvorm die het mogelijk maakt om een voertuig te huren tegen een maandelijkse betaling, voor een vaste periode en voor een maximum aantal kilometers per jaar. Het contract wordt afgesloten tussen een leverancier en een klant. Leasing is zeer geliefd bij bedrijven omdat zij zo over firmawagens kunnen beschikken zonder die voertuigen effectief te kopen. Hierdoor kunnen ze hun wagenpark zonder grote bedragen uit te geven regelmatig vernieuwen en blijven voldoen aan de geldende normen. Leasing is een complete oplossing waarbij het maandelijks te betalen bedrag niet alleen de kosten van het voertuig dekt, maar ook de belastingen, het onderhoud en de verzekeringskosten.

Ook voor particulieren?

Leasing voor particulieren is minder bekend bij het grote publiek, maar wint langzaam maar zeker aan populariteit. Naast leasingmaatschappijen bieden ook steeds meer autohandelaars de mogelijkheid aan particulieren om een leasecontract af te sluiten. Het principe blijft hetzelfde: een overeenkomst tussen de leverancier van het voertuig en de particulier, eveneens met een maandelijkse betaling voor een vaste periode, meestal van 12 tot 60 maanden, en met een limiet op het aantal kilometers die tijdens de duur van het contract mogen worden afgelegd.

Waarom is een auto leasen voordelig?

Aangezien steeds meer mensen van thuis uit werken, prioriteiten anders liggen dan vroeger en er meer vormen van mobiliteit zijn, is een auto kopen zeker niet voor iedereen de beste keuze. Enerzijds vanwege de aankoopprijs, anderzijds omdat wie een auto leaset zich geen zorgen hoeft te maken over de inschrijving, de verzekering van het voertuig, de diverse belastingen, de onderhoudskosten en reparaties in het geval van een tegenslag. Al deze zaken worden immers gedekt met een leasecontract. Bovendien blijft het te betalen bedrag ongewijzigd tot het einde van de overeenkomst. De kers op de taart is dat het gekozen voertuig steeds volledig up-to-date is.

Waarom via Gocar.be?

Gocar.be is het eerste Belgische platform dat deze mogelijkheid biedt. U vindt er veel leasingvoertuigen voor particulieren en voor professionals, en kiest het aanbod dat het beste bij uw behoeften past. De geschikte auto kiezen, is nog nooit zo eenvoudig geweest. Ga dus zeker een kijkje nemen tussen onze vele aanbiedingen.
Ontdek onze lease-aanbiedingen