Description Mercedes C-Klasse

Videos

De C-Klasse is het vlaggenschip van Mercedes-Benz. Sinds zijn lancering in 1993 is deze gezinsberline wereldwijd een commercieel succes. Voordat de A-Klasse in 1997 werd geïntroduceerd, was de C-Klasse het instapmodel van Mercedes-Benz. De lijnen doen vandaag de dag denken aan die van de S-Klasse en de prestaties aan een Audi A4.

De Mercedes-Benz C-Klasse: een charismatische en populaire gezinswagen

In 1993 introduceert Mercedes-Benz een nieuwe versie van zijn instapmodel: de C-Klasse. Om de concurrentie aan te gaan met de 3 Reeks van BMW, onthult het automerk met de ster een sportieve auto met een modern design en goed vakmanschap. Dit alles tegen een zeer redelijke prijs. Zo werd dit model wereldwijd al snel een van de best verkochte voertuigen.

Na zeven jaar productie en bijna twee miljoen verkochte exemplaren biedt Mercedes-Benz een tweede generatie van zijn bestseller aan. Tegen alle verwachtingen in is de nieuwe C-Klasse niet alleen een gemoderniseerde versie van zijn grote broer, want in plaats van op continuïteit richt de fabrikant zich op een complete stijlbreuk.

Het resultaat is dat de nieuwe berline minder ronde en meer uitgesproken en langgerekte lijnen heeft. Hij wint aan elegantie en leunt nu dichter bij de S-Klasse aan. Met twee miljoen verkochte exemplaren was deze stilistische doorbraak een enorm succes.

Het automerk uit Stuttgart laat opnieuw zeven jaar voorbijgaan voordat het de derde generatie van zijn gezinsberline presenteert. Deze keer was er geen sprake van een stilistische breuk, maar de bevestiging van zijn sportieve karakter. De C-Klasse is zowel agressiever als massiever. Hij is er echter wel in geslaagd om de typisch zuivere elegantie van een Mercedes te behouden.

De laatste C-Klasse: een kleine S-Klasse?

In 2014 introduceert de Duitse autofabrikant de vierde versie van zijn berline. Het is de best verkochte Mercedes ter wereld en de verleiding om zijn winnende formule te behouden is dan ook groot. Het merk besloot echter om de C-Klasse te laten evolueren naar een meer statig en bourgeois voertuig.

De voorzijde is nu bijna identiek aan die van de S-Klasse limousine, met zijn amandelvormige blik en trapeziumvormige rooster. Hij beschikt ook over een aantal details die zijn elegantie bevestigen, waaronder verchroomde elementen, 19-inch wielen en dubbele uitlaatpijpen.

Wat de afmetingen betreft, blijft de C-Klasse natuurlijk in zijn segment, maar hij wordt wel bijna 30 cm langer en ongeveer 10 cm breder.

In 2018 werd Mercedes-Benz geconfronteerd met een toenemende concurrentie, met name van de nieuwe generatie Audi A4. Daarom besloot de fabrikant om zijn C-Klasse aan een lichte restyling te onderwerpen. De elegante en dynamische lijnen zijn bewaard gebleven, maar hij neemt wel de nieuwe lichtsignatuur en beroemde diamantvormige grille over.

De grootste verandering vindt plaats in het passagierscompartiment. De C-Klasse gaat eindelijk digitaal met de integratie van een nieuw 10,5-inch touchscreen en hij is uitgerust met een hele reeks rijhulpsystemen. Ook hier krijgt de berline een betere afwerking en zijn de gebruikte materialen van uitstekende kwaliteit.

Meer lezen