Ontdek alles over dit merk

Mercedes CLA

De CLA Shooting Brake is een carrosserieversie van de CLA, het instapmodel van Mercedes-Benz dat afkomstig is van de A-Klasse. Deze versie combineert de functionaliteit van een break met het ontwerp van een coupé. Het is het eerste voertuig in zijn soort.

De CLA Shooting Brake: een uitgerekte coupé

Na de SUV-coupé en de sedan-coupé, presenteert Mercedes-Benz nu ook een break-coupé die de oude naam "Shooting Brake" gebruikt.

Het idee is om een dynamisch voertuig, zoals de coupé, en een praktisch voertuig, zoals de break, aan te bieden zonder te vervallen in het uiterlijk van een SUV, noch in het algemene ontwerp van een berline. Een hele uitdaging!

Qua ontwerp gebruikt de CLA Shooting Brake hetzelfde platform als de coupé waarvan hij is afgeleid. De innovatie ligt dus niet in de afmetingen, maar in de carrosserie. En meer in het bijzonder op het niveau van de daklijn, die zich iets verder uitstrekt om te eindigen met een achterklep.

De CLA Shooting Brake behoudt zo een dynamische en sportieve uitstraling en voorziet zichzelf van een grotere kofferbak, zoals vereist door de stilistische en functionele codes van de breaks. Zo biedt de CLA Shooting Brake bijvoorbeeld opbergruimte die met neergeklapte stoelen kan worden vergroot van 595 tot 1354 liter.

Deze nieuwe daklijn komt ook ten goede aan de passagiers achteraan, die ongeveer 4,6 cm aan hoogtecomfort winnen. De beenruimte (en ook de breedte) blijft echter die van een coupé en dus vrij beperkt.

De CLA Shooting Brake blijft in de eerste plaats een CLA

Het passagierscompartiment van de CLA Shooting Brake is een identieke reproductie van de CLA. En dus ook van de A-klasse. Er zijn drie ronde ventilatieopeningen met daarbovenop een centraal aanraakscherm en een modern en dynamisch dashboard. Op het gebied van comfort waarderen wij, zoals altijd bij deze luxe autofabrikant, de onberispelijke kwaliteit van de gebruikte materialen.

Wat de wegkenmerken betreft, streeft de CLA Shooting Brake ernaar om dezelfde prestaties te bieden als de coupéversie. Ondanks zijn 1555 kg presteert deze coupé-break goed: de 2.0-liter versie met 316 pk laat toe om in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u op te trekken.

Uiteraard is de CLA Shooting Brake volledig uitgerust met rijhulpsystemen. Deze bestaan uit een achteruitrijcamera, een dodehoekdetector, een assistent voor de bediening op afstand, een assistent voor noodremming en een wegsignaleringsassistent.

Tot slot slaagt de CLA Shooting Brake erin om het comfort en het gemak van een break te verzoenen met de dynamiek van de weg en de styling van een coupé. De verkoopcijfers tonen trouwens aan dat Mercedes-Benz zich niet heeft vergist.

De break-coupe heeft geen rechtstreekse concurrenten, maar het is goed mogelijk dat hij een deel van het marktaandeel van de Audi A3 Sportback afsnoept. Binnen het aanbod van de fabrikant zelf is de CLA Shooting Brake ook een interessant alternatief voor de C-Klasse Break.

Ontdek al de actualiteit

Laatste nieuws Mercedes CLA

Vind vandaag nog uw auto

Mercedes CLA nieuwe auto's te koop op Gocar.be

Vind vandaag nog uw auto

Mercedes CLA Tweedehands te koop op Gocar.be

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Mercedes CLA

Onze partners