Ontdek alles over dit merk

Mercedes GLE

Met wereldwijd meer dan 5 miljoen verkochte exemplaren, is Mercedes-Benz een van de meest geliefde fabrikanten in het populaire SUV-tijdperk. Een van deze bestsellers is de GLE: een luxueuze avontuurlijke wagen uit de E-Klasse.

De GLE, de vroegere M-Klasse

Mercedes-Benz was in 1997 een van de eerste fabrikanten die een voertuig op de markt bracht dat beweert een compromis te bieden tussen het comfort van een berline en de veelzijdigheid van een voertuig met vierwielaandrijving. Deze auto is de M-Klasse: een echte avonturier, maar uitgerust met de meest moderne techniek en een bovengemiddelde luxe afwerking. Dit model was meteen een succes.

Drie generaties en 1,6 miljoen verkochte exemplaren later besloot de fabrikant om zijn compacte SUV voor de vierde keer te vernieuwen. Het is 2015 en zijn tegenhangers, de BMW X5 en de Porsche Cayenne, halen nu het stedelijke offroad segment in. Daarom kan men niet anders dan reageren en een offensief lanceren.

Voor deze gelegenheid krijgt de SUV een aantal esthetische wijzigingen én een nieuwe naam: de M-Klasse wordt GLE. Bovendien zullen in hetzelfde jaar alle SUV's in overeenstemming gebracht worden met deze nieuwe nomenclatuur.

Hoewel de nieuwe GLE iets langer wordt, blijft hij de meest compacte SUV in zijn segment. De lijnen evolueren en worden moderner. De GLE is onmiskenbaar statiger en verliest geen gram elegantie, waarbij het interieur gekenmerkt wordt door de moderne en nette sfeer van deze luxe autofabrikant.

De laatste GLE mikt nog hoger

Slechts 3 jaar na de lancering van deze generatie heeft Mercedes-Benz besloten om zijn luxueuze SUV opnieuw te vernieuwen. De hevige concurrentie van onder andere BMW en Audi is hier ongetwijfeld de reden voor.

Zo wordt de nieuwe GLE groter, luxueuzer, moderner en eleganter. Een versie die zowel aan de E- als aan de S-Klasse doet denken.

Deze GLE is meer dan 10 cm langer en biedt een derde rij zitplaatsen. Na Audi en BMW biedt nu ook Mercedes-Benz een SUV voor zeven passagiers. De GLE heeft een van de meest comfortabele cabines in het segment, waar luxe, comfort en high-end infotainment hoog in het vaandel gedragen worden.

Op mechanisch vlak verrast de GLE en benadert hij de perfecte combinatie van comfort en veelzijdigheid van de weg. Zo wordt een gloednieuwe vering toegepast, gekoppeld aan een vierwielaandrijving die het mogelijk maakt om de hoogte van elk wiel aan te passen. Uitgerust met deze uitrusting kan de GLE zonder problemen enkele leuke offroad avonturen beleven.

Wat de motor betreft, is er een prachtig 6-cilinder in-line blok dat een koppel van 500 Nm kan ontwikkelen voor een maximaal vermogen van 367 pk. Maar de GLE is een groot gevaarte van 2.2 T en om een dynamische rijervaring te bieden, voegt de fabrikant een zelfgemaakte technologie toe: de EQ Boost. Dit is een accu van 45 V die in staat is om zo'n 22 pk aan de motor toe te voegen. Deze technologie reduceert ook het verbruik van deze mastodont naar 8,3 l/100 km.

Kortom, de GLE biedt dynamiek, veiligheid, rust en luxe. Net zoals men in 1997 met de M-Klasse voor ogen had.

Ontdek al de actualiteit

Laatste nieuws Mercedes GLE

Vind vandaag nog uw auto

Mercedes GLE nieuwe auto's te koop op Gocar.be

Vind vandaag nog uw auto

Mercedes GLE Tweedehands te koop op Gocar.be

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Mercedes GLE

Onze partners