Découvrez tout sur cette marque

Mercedes SL

De SL is ongetwijfeld een van de meest iconische modellen van het Duitse topmerk. De oorsprong van deze prestigieuze roadster gaat terug tot de naoorlogse jaren, tot 1952 met de beroemde 300 SL, winnaar van de beroemde Carrera Panamericana in Mexico. De SL is een tijdloze auto die ontzettend veel rijplezier biedt.

De SL: verhaal van een icoon

Het allereerste model doet de naam SL, de afkorting voor Sport Leicht, beter dan welk ander voertuig, alle eer aan. Hij krijgt de bijnaam "vlinder" omwille van zijn deuropeningssysteem: hoewel het frame ultralicht is, laat hij namelijk geen conventionele deuren toe. Zo werden de beroemde vlinderdeuren in het leven geroepen.

Enkele jaren later zijn we aan het eind van de jaren 50 en het roadsterconcept trekt steeds meer consumenten aan. De SL kiest voor de beroemde tweezitter in open lucht. Deze lijnen zijn iets meer stedelijk en doen denken aan de berlines van die tijd.

In 1989 introduceerde Mercedes-Benz een nieuwe versie van zijn roadster. Zoals gebruikelijk bij deze fabrikant draait alles om innovatie: een kap die in slechts 20 seconden neergeklapt kan worden en sportstoelen met geïntegreerde veiligheidsgordels zijn slechts enkele voorbeelden die later een referentie in het segment zullen worden.

De SL van vandaag: meer statig en robuust

In 2001, het moment dat Mercedes een nieuwe generatie van de SL op de markt bracht, woedde er een hevige concurrentiestrijd in het roadstersegment.

Mercedes maakt van de gelegenheid gebruik om de wereld eraan te herinneren dat de SL vooral een sportwagen is. De fabrikant voorziet hem van de grootste motor die ooit op dit type voertuig gemonteerd is: een enorme bi-turbo V12 die 612 pk kan ontwikkelen. Tegelijkertijd neemt de SL een sportievere lijn aan en worden er verschillende technologische verbeteringen aangebracht. Zo is hij nu uitgerust met een automatisch remsysteem, een primeur in dit segment.

In 2006 krijgt de roadster een lichte facelift, waarbij het vooral de vermogens zijn die vergroot worden: ongeveer 20 pk extra op alle motorisaties. Twee jaar later wordt de SL opnieuw herbekeken. Vooral zijn lijnen, en meer bepaald de voorzijde, ondergaan enkele significante veranderingen.

Dankzij de nieuwe grille en lichtsignatuur krijgt de SL een meer statige en robuuste uitstraling. Dit zijn de eerste stappen naar een meer viriele identiteit, gepresenteerd in 2012 ter gelegenheid van de bekendmaking van de meest recente generatie.

De huidige SL staat inderdaad mijlenver van de 300 SL van weleer. Hoewel het merk zijn klassieke en tijdloze design claimt, blijft het een feit dat de moderne SL veel massiever en imposanter is dan zijn voorganger.

Natuurlijk is de nieuwste SL een koploper wat luxe, comfort en geïntegreerde technologie betreft. Het valt af te wachten wat de autofabrikant uit Stuttgart voor de binnenkort verwachte volgende generatie in petto heeft.

Ontdek al de actualiteit

Laatste nieuws Mercedes SL

Vind vandaag nog uw auto

Mercedes SL nieuwe auto's te koop op Gocar.be

Vind vandaag nog uw auto

Mercedes SL Tweedehands te koop op Gocar.be

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Mercedes SL

Onze partners