Ontdek alles over dit merk

Peugeot 2008

De Peugeot 2008 is de crossover versie van de 208-stadsauto. De kleine SUV van Peugeot, die in 2013 gelanceerd werd, lijkt zijn plaats te hebben gevonden in een populaire markt, met een verkoop die al na enkele maanden de eerste schattingen overtreft.

De Peugeot 2008: de eerste stap naar SUV's

De SUV-markt is voortdurend bezig met het afsnoepen van marktaandeel. Na de monovolumes richten ze nu hun pijlen op de breaks. Met deze evolutie in gedachten, besloot Peugeot om zijn assortiment opnieuw te ontwerpen. Zo ruilt het leeuwenmerk de 207 SW in voor deze nieuwe 2008. De Peugeot 2008 is de crossover versie van de compacte berline 208, maar het ontwerp lijkt meer op dat van een off-road break. Dit maakt echter niet uit, want het segment veroorzaakt toch al veel verwarring.

De Peugeot 2008 neemt het platform van de 208 over. Hierdoor deelt het meer dan twee derde van de onderdelen met zijn neef. De afmetingen van de 2008 zijn echter niet verwarrend: hij is 20 cm langer en 16 cm hoger. Daarnaast bevestigen de grotere wielkasten en de ruwe kunststof op de brede onderzijde van de panelen zijn stoer karakter. Met zijn tweewielaandrijving blijft de Peugeot 2008 echter redelijk braaf.

Ook op het gebied van design is de Peugeot 2008 sober: in tegenstelling tot zijn concurrenten richt hij zich niet op gepersonaliseerde kleuren. Binnenin bevindt zich een identieke kopie van de 208: de i-cockpit is geïnstalleerd en er is veel opbergruimte.

De gelijkenis zet zich voort onder de motorkap: de Peugeot 2008 biedt dezelfde motorisaties als de 208 en hij is uitgerust met 3-cilinder benzine- en dieselmotoren. Pas bij de restyling van 2016 krijgt de Peugeot 2008 wat meer karakter.

De Peugeot 2008 en zijn restyling

Ondanks het commerciële succes, rust Peugeot niet op zijn lauweren en moderniseert het Franse automerk zijn kleine hybride auto. De lijnen zijn iets opgetrokken, de voorzijde krijgt een nieuwe grille en het uiterlijk is over het algemeen scherper. Verder worden ook de wielkasten beschermd, waardoor het model nog een tikkeltje stoerder wordt. De tractie blijft echter beperkt tot de twee voorwielen.

Ook binnenin wordt de 2008 gemoderniseerd. De nieuwe crossover is uitgerust met de i-cockpit; er is dus een kleiner stuurwiel, een snelheidsmeter op ooghoogte en een groot touchscreen voor de basisbediening. De Peugeot 2008 is ook voorzien van verschillende automatische rijhulpsystemen, zoals Urban Automatic Braking en Stability Control.

Op het vlak van motorisaties breidt Peugeot zijn aanbod verder uit. Het voorziet de 2008 van de PureTech en BlueHDi-technologieën en verhoogt het vermogen tot 130 pk, in vergelijking met de vorige versie waarbij het maximum 110 pk was.

De restyling van de Peugeot 2008 vult een aantal leemtes op. Met meer dan een miljoen verkochte exemplaren is de kleine SUV van Peugeot duidelijk een commercieel succes.

Galerij

Onze partners