Description Peugeot Partner

Videos

De geschiedenis tussen Peugeot en bedrijfsvoertuigen gaat terug tot 1895, met de Peugeot type 13 die een laadvermogen van 500 kg biedt. In de loop der jaren werden de bestelwagens gemoderniseerd tot de lancering van de eerste Partner in 1996. Vandaag de dag is Peugeot toe aan de derde generatie van zijn succesvolle minibus.

De partner: de favoriete lichte bestelwagen

De Partner wordt in 1996 op de markt gebracht samen met zijn tweelingbroer, de Citroën Berlingo, en is in Europa het best verkochte bedrijfsvoertuig binnen zijn categorie. Het is de opvolger van de legendarische Peugeot 205 F die, zoals de naam al doet vermoeden, de bestelwagenversie van de Peugeot 205 is.

In 2008 lanceerde Peugeot de tweede generatie van zijn Partner. Om zijn wegprestaties te verbeteren, zal hij het chassis van de Peugeot 308 overnemen en het motorvermogen verhogen, waardoor hij dankzij de HDi-technologie tot 110 pk kan leveren. Bovendien lanceerde Peugeot datzelfde jaar de elektrische versie, die het tot op de dag van vandaag in een ludospace-versie zal behouden.

Het bedrijfsvoertuig heeft een goede laadcapaciteit en biedt in de breedte plaats aan twee europallets. Bovendien is de cabine voor 3 personen modulair opgebouwd en kan de Partner ladingen tot drie meter lang vervoeren.

De ludospace-versie, de Partner Tepee, is uitgerust met een tweede rij van drie afzonderlijk intrekbare stoelen. Ook het rijcomfort wordt verbeterd, met name dankzij de starthulp op een helling en het in hoogte en diepte verstelbare stuurwiel.

De bestelwagen is de eerste in zijn soort in Europa. Het zal 10 jaar duren voordat de autofabrikant uit het Franse Sochaux de derde generatie van dit model lanceert.

De derde generatie van de Partner: een stap vooruit

Gezien het succes van de Partner II, was de lancering van de derde generatie delicaat. Peugeot heeft dan ook alles uit de kast gehaald, waardoor de nieuwste versie van de populaire bestelwagen de titel van Van of the Year 2019 in de wacht sleept.

De Partner III gaat er inderdaad nog een stuk op vooruit. Hij is uitgerust met een nieuwe grille en krijgt een massiever uiterlijk. Deze versie is 24 cm langer dan zijn voorganger en het laadvermogen neemt toe van 850 kg tot 1000 kg. Net zoals de vorige versie, biedt de Partner III voorin plaats aan maximaal drie personen en verhoogt de multi-flex zitbank het beschikbare volume.

Het passagierscompartiment is gemoderniseerd, met name dankzij de installatie van de i-cockpit. Deze is sinds de Peugeot 208 geïntegreerd in alle Peugeot voertuigen, maar is een primeur voor de categorie van de bedrijfsvoertuigen. Het stuurwiel is kleiner, de meetinstrumenten bevinden zich op ooghoogte en een 8-inch digitaal paneel boven de middenconsole biedt toegang tot de verschillende bedieningselementen.

De nieuwste Partner is ook beschikbaar in een versie die plaats biedt aan vijf personen. Deze stoelen zijn individueel intrekbaar en maken het mogelijk het laadvolume te handhaven.

Voor mensen die de lijnen en het nut van de kleine bestelwagen waarderen, biedt Peugeot de elektrische Tepee en de Rifter, de 4X4 versie van de Partner.

Meer lezen