Ontdek alles over dit merk

Porsche Macan

Met meer dan 300.000 verkochte exemplaren in de eerste vier jaar van zijn bestaan is de Porsche Macan een van de meest succesvolle modellen van de Duitse fabrikant. Het moet gezegd worden dat deze SUV veel elementen bevat van een andere bestseller van het merk: de Porsche Cayenne. Bovendien werd de Macan bijna Cajun genoemd, een samentrekking van Cayenne Junior. Macan betekent tijger, symbool van flexibiliteit, kracht en dynamiek.

De Porsche Macan: een wendbare en sportieve SUV

De in 2014 geïntroduceerde Porsche Macan is het resultaat van een slimme mix van robuustheid, dynamiek en elegantie. Het doel is om een jongere doelgroep te bereiken dankzij de minder ostentatieve omvang en vooral de meer toegankelijke prijs.

Dit model neemt het platform over van zijn neef, de Audi Q5, evenals iets minder dan een derde van de mechanische onderdelen. Voor de rest is Porsche uit zijn referentiemodellen gaan kiezen. Zo zijn er de zijkanten en de achterlichten van de 918 Spyder en de karakteristieke achterzijde van de 911. De gelijkenis met de Cayenne is hierdoor onvermijdelijk.

Voor velen is de Porsche Macan een smallere en meer dynamische Cayenne. Hij is 17 cm korter in lengte en 8 cm smaller in breedte dan zijn oudere broer. Maar de lage zitting, de fijn bewerkte daklijn en de standaard 18-inch wielen geven hem een slanker uiterlijk en een sportiever karakter.

Onder de motorkap stelt Porsche niemand teleur door het aanbieden van V6 3 l turbogeladen benzinemotoren met directe injectie en een 100% eigen ontwerp. De dieselversies van de Macan zullen de Audi-mechanica overnemen. Het vermogen van deze SUV ligt tussen 237 en 440 pk en hij versnelt in 4,8 tot 6,8 seconden van 0 naar 100 km/u. Absoluut niet slecht voor een voertuig van bijna 2 ton!

De Porsche Macan in een modern jasje

Vier jaar later krijgt de Porsche Macan een kleine facelift. Voor deze gelegenheid heeft de fabrikant ervoor gekozen om een zeer lichte restyling uit te voeren. Een begrijpelijke beslissing, gezien het oorspronkelijke succes van dit model.

De generatie uit 2018 krijgt een nieuw schild, bredere luchtinlaten en een opnieuw ontworpen LED-optiek. De achterzijde heeft een lange lichtbalk, een kenmerk dat alle nieuwe Porsche-modellen gemeen hebben. Daarnaast zijn er verschillende nieuwe kleuren beschikbaar, ontworpen om het geheel wat moderner te maken.

Ook binnenin is de Porsche Macan voorzien van een 10,9-inch touchscreen. Verder blijft het merk trouw aan zijn filosofie: een knop voor elke functie. Zoals gewoonlijk bevindt de startknop zich aan de linkerkant van het stuurwiel.

Onder de motorkap evolueert de Porsche Macan nauwelijks, behalve dat er nu geen dieselversie meer verkrijgbaar is. Men moet zich dus tevreden stellen met het benzineaanbod, dat volgens de vakpers net iets te braaf blijft.

In ieder geval is de Porsche Macan een van de grootste successen van het merk! Het beste bewijs? De verkoopcijfers!

Galerij

Ontdek al de actualiteit

Laatste nieuws Porsche Macan

Vind vandaag nog uw auto

Porsche Macan nieuwe auto's te koop op Gocar.be

Vind vandaag nog uw auto

Porsche Macan Tweedehands te koop op Gocar.be

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Porsche Macan

Onze partners