Description Renault Captur

Videos

Met het wisselende succes van kleine monovolumes en stadsauto's besloot het diamantmerk te investeren in de zeer gewilde SUV-sector. Zo is de Captur de vervanger van de Renault Modus, een compacte monovolume waarvan de verkoop niet meer dan 660.000 stuks zal bedragen. Deze keuze zal een verstandige blijken te zijn, aangezien de Renault Captur een van de meest populaire voertuigen van Renault zal worden.

De Renault Captur is een referentie in de sector

De crossover, die op 11 april 2013 voor het eerst van de productieband rolde, neemt het platform van de Clio IV over. Hij is daarom alleen verkrijgbaar in tractie en dankt zijn stoer uiterlijk aan zijn robuuste lijnen en hoge rijpositie. De Renault Captur neemt de conventionele lijnen van de meeste SUV's van zijn tijd over: het uiterlijk van een berline, in dit geval de Clio, een verhoogde bodemvrijheid en licht opgeblazen afmetingen.

Hoewel het ontwerp niet zo vreemd is als sommige andere SUV's in dit segment (zoals de Nissan Juke), zet Renault zich in om een brede waaier aan aanpassingsmogelijkheden aan te bieden. Naast de tweekleurige lak en de gekleurde accenten op de spiegels en handgrepen, maakt deze SUV het zelfs mogelijk om de bekleding te vervangen via afneembare hoezen.

Binnenin ziet de Captur eruit als een gezinsauto. De SUV is voorzien van verschillende opbergruimtes, een schuifbank en een modulaire vloer. Hij heeft een prachtige wielbasis van 2.606 meter en biedt een ruime en comfortabele cabine voor de passagiers.

Met dergelijke vaardigheden werd de Renault Captur met 261.000 exemplaren in Europa al snel een van de best verkochte auto's binnen zijn segment. Renault zal dus niet het risico nemen om zijn succesformule te wijzigen door een nieuwe generatie voor te stellen. De Captur zal voorzichtig gerestyled worden, met als doel zijn leiderspositie in een steeds competitievere markt te verstevigen.

De nieuwe Renault Captur: precies de juiste keuze

Hoewel Renault zijn crossover nog steeds niet van vierwielaandrijving voorziet, krijgt het model wel een robuuster en gespierder ontwerp, geaccentueerd door de toevoeging van enkele schilden. Daarnaast geven de nieuwe lichte signatuur met staafvormige koplampen, een nieuwe grille en specifieke velgen het geheel een meer statige uitstraling.

Binnenin is de nieuwe Captur eleganter en ook de afwerking is er kwalitatief op vooruit gegaan. Het interieur is voorzien van tweekleurig Nappa-leder en een kunstlederen bekleding voor het dashboard en de binnenkant van de deuren. Daarnaast heeft de nieuwe SUV nu ook een panoramisch dak, wat het ruimtegevoel vergroot.

De Captur steekt ook op technisch vlak een tandje bij en is nu uitgerust met rijhulpsystemen, zoals Easy Park Assist, een achteruitrijcamera en dodehoekdetectoren. Zelfs het infotainment is verbeterd, want de Captur beschikt nu over een Bose-geluidssysteem, R-Link multimedia-ondersteuning en een radio die is aangesloten op uw smartphone.

Onder de motorkap blijft de Captur sober. Hij is verkrijgbaar in 90 of 130 pk in benzine en 90 pk in diesel.

Meer lezen