Ontdek alles over dit merk

Renault Scenic

De Scénic is de eerste compacte monovolume van het diamantmerk. Dit model wordt een groot succes en zijn concept zal de belangrijkste inspiratiebron zijn voor de concurrentie, die tot nu toe zijn pijlen alleen op grote monovolumes richtte.

Renault Scénic: praktische mogelijkheden in een compact jasje

De eerste versie van deze monovolume werd in 1995 samen met de Mégane, een van de zeven carrosserievarianten van het model, gelanceerd. De Scénic neemt daarom het chassis, de versnellingsbak, de motoren en ook de lijnen over. Maar ondanks het onmiddellijke succes heeft Renault's Scénic een weg ingeslagen die los staat van het Mégane-gamma.

Deze eerste versie van de Scénic zal meer dan 2,8 miljoen exemplaren verkopen alvorens in 2003 herwerkt te worden voor de lancering van de tweede generatie. Omwille van de steeds toenemende concurrentie moderniseert Renault zijn monovolume.

Net zoals de berline versie, krijgt hij een gebogen kofferlijn en meer hoekige kenmerken. De Scénic is nu verkrijgbaar in twee versies: een korte versie met 5 zitplaatsen en een lange versie met 7 zitplaatsen. Ongeacht de uitvoering, is dit model een van de meest ruime monovolumes binnen zijn segment.

In 2009 onderging de Scénic een restyling, en de derde generatie van de compacte monovolume van Renault zal voorgesteld worden op het autosalon van Genève. Het doel is opnieuw om de harde concurrentie het hoofd te bieden; de Citroën Picasso staat bovenaan op de verkooplijst. Voor deze gelegenheid heeft de Scénic een meer ronde vorm aangenomen zonder volledig te breken met het vorige ontwerp. Hij verloor wel definitief de Mégane-benaming, die tot dan aanwezig was op de deurstijlen van de achterdeuren.

Renault Scénic: de monovolume die met SUV's concurreert

Na de verdediging van zijn leiderspositie in het compacte monovolume-segment, heeft de Scénic nu af te rekenen met concurrentie van de SUV's. Daarom heeft Renault besloten om definitief te breken met het oorspronkelijke concept van dit model, dat meer dan 20 jaar geleden werd bedacht.

De vierde generatie van de Scénic ziet er helemaal anders uit: we vinden een robuuste crossover met enkelvoudige lijnen die hem een sportief uiterlijk geven. Dit sportieve aspect wordt nog eens extra in de verf gezet door de enorme 20-inch wielen die standaard worden geleverd.

Binnenin is de Scénic zowel comfortabel als functioneel. De ruimte in de cabine wordt vergroot met 4 cm op kniehoogte en 2 cm op schouderhoogte en versterkt met een panoramisch dak. Het dashboard met een aanraakscherm en strakke lijnen is vrijwel identiek aan dat van de Mégane en de Talisman.

Achteraan is de functionaliteit sterk verbeterd ten opzichte van de vorige versie. Tot slot is de Scénic uitgerust met verschuifbare en uitneembare banken: het totale beschikbare volume bedraagt 506 liter. Daarnaast bieden de vele opbergruimtes in de cabine nog eens 63 liter extra ruimte.

Ontdek al de actualiteit

Laatste nieuws Renault Scenic

Vind vandaag nog uw auto

Renault Scenic nieuwe auto's te koop op Gocar.be

Vind vandaag nog uw auto

Renault Scenic Tweedehands te koop op Gocar.be

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Renault Scenic

Onze partners