Tweedehands Citroën

Wist je dat de Citroën C3 een van de populairste modellen is in België? De Franse fabrikant bouwt wagens voor dagelijks gebruik en heeft een uitgebreid aanbod waar voor elk type chauffeur wel iets in te vinden is. 

De geschiedenis van Citroën start na de Eerste Wereldoorlog. Het merk werd opgericht door de Fransman André Citroën. Hij was de eerste autofabrikant die auto’s aan de lopende band liet maken, wat massaproductie mogelijk maakte. De wagens waren bijzonder sterk en konden zelf tijdens expedities in het buitenland gebruikt worden. Citroën schuift dat element maar al te graag naar voor in marketingcampagnes en organiseerde zelfs reizen met de auto. Citroën hield het niet bij die vernieuwingen. Hij produceerde ook als eerste een wagen met voorwielaandrijving, de Citroën Traction Avant. Autoliefhebbers kunnen die nog oldtimer nog terugvinden als tweedehandsauto. 

Na de Tweede Wereldoorlog staat een ander iconisch model op, de Citroën 2CV (of “deux chevaux”). Ook dit kleine autootje is decennia later nog steeds erg geliefd bij oldtimerfanaten. Uiteraard moet je je ook voor dit model tot de tweedehandsmarkt wenden. 

Sinds de jaren 70 maakt Citroën deel uit van PSA Peugeot Citroën. Daar staat Citroën naast de Franse merken Peugeot en DS, het Duitse Opel en het Britse Vauxhall. Citroën en Peugeot doen het allebei goed in België. Citroën is over het algemeen een betaalbaar merk, maar ook als je liever geen nieuwe wagen koopt, heb je keuze te over tussen de beschikbare tweedehandsauto’s. Voor klassiekers, zoals de hierboven genoemde merken, moet je tweedehands zoeken. Standaard zijn elektrische modellen wat prijziger dan de modellen op klassieke brandstoffen. Ga je voor een tweedehands elektrische Citroën, kan je echter ook weer heel wat geld besparen, zonder aan comfort in te boeten.  

Vind een Citroen-dealer

Zoekt u een dealer bij u in de buurt?

Meest populaire Citroen modellen

Meest populaire automodellen bij Citroen