Auto video

Article image

Oversteekplaatsen in 3D, een illusie voor of van veiligheid?

Na Brussel zal ook Vlaanderen experimenteren met de befaamde 3D-oversteekplaatsen voor voetgangers. Minister van mobiliteit Ben Weyts loopt er helemaal warm voor.

Article image

Binnenkort vliegende taxi’s in Parijs?

Het klinkt een beetje als (slechte) science fiction film maar toch is het waar: Airbus en de Parijse openbare vervoersmaatschappij RATP onderzoeken de mogelijkheid om vliegende voertuigen te integreren in het stedelijk vervoer in de Franse hoofdstad.

Article image

Dit had “de auto van de toekomst, vandaag” moeten worden

De in 1963 presenteerde Chrysler Turbine had zijn naam niet gestolen. De aandrijving van de toekomst, dachten sommigen – en de constructeur op kop? – maar zover is het natuurlijk nooit gekomen.

Article image

VIDEO: deze Harley-rijder heeft reflexen!

Een Harley-rijder uit dit groepje weet met de nodige koelbloedigheid én stuurmanskunst een aanrijding met een stilstaande Jeep nipt te vermijden. Bekijk deze formidabele ‘save’ in de bijhorende video.

Article image

Skoda wil meer respect voor fietsers

Skoda start een opmerkelijke veiligheidscampagne waarin aan autobestuurders gevraagd wordt om extra aandachtig te zijn wanneer er fietsers in de buurt zijn. Het merk spreekt over he “Stay on the safe side” project.

Article image

Vernieuwde Mini Clubman: dit is er anders

De Mini Clubman is de vernieuwing ingegaan. Hij kreeg een lichte facelift en de optielijst is weer wat uitgebreider geworden…

Article image

SCOOP: Mercedes-AMG GT Black Series, ben jij dat?

We zijn er niet 100% zeker van maar verschillende indicatoren wijzen hier in de richting van de reeds bevestigde Mercedes-AMG GT Black Series. Dat deze jongen er onder zijn camouflage groen uitziet, doet onze vermoedens niet teniet.

Article image

ING Ardenne Roads: het publiek evolueert

De ING Ardenne Roads is al een paar jaar een ware ‘lenteklassieker’. Ook in 2019 kan het evenement voor zijn 18de editie rekenen op een goed gevulde deelnemerslijst, vol liefhebbers van oude bolides en levensgenieters die wel wat van de wereld willen zien.

Article image

Europa staat achter kwaliteitslabel voor voortgezette rijopleiding

In een videoboodschap richt Europees Commissaris voor Transport zich tot motorrijders om ‘een veilige manier van motorrijden te omarmen’. De Sloveense politica in kwestie wijst eveneens ook op het belang van een voortgezette rijopleiding…

Article image

Nieuwe batterij elektrische auto’s belooft 1.000 km rijbereik

Het Zwitserse bedrijf Innolith heeft zopas een nieuw type batterij met zeer hoge dichtheid ontwikkeld die binnen enkele jaren een revolutie in de elektrische mobiliteit zou kunnen teweegbrengen. Er wordt gesproken van 1.000 km autonomie op een enkele lading.

Article image

De Ronde Van Vlaanderen gezien vanop een motorfiets

Jaarlijks begeleiden de Motorrijders van de Vlaamse Moto Seingevers vzw tientallen wielerwedstrijden. Maar ook voor hen is er maar één de mooiste: de Ronde Van Vlaanderen….

Article image

Omgekeerde wereld: Land Rover test nieuwe Defender op Nürburgring

Land Rover werkt aan een gloednieuwe (en ook écht gloednieuwe) Defender en van dat model rijden al prototypes rond. Op de Nürburgring, bijvoorbeeld!

Article image

TEST Range Rover Evoque: op flessen zitten

Als alternatief voor leer kunnen de zetels van de nieuwe generatie Evoque worden bekleed met een materiaal op basis van gerecycleerde plastic flessen. Een ecologische knipoog dus, die ook wordt gegeven door de lichte hybridisatie van de motoren…

Article image

Binnenkort slimme snelwegverlichting in België

Vanaf de tweede helft van dit jaar zal in Wallonië het “Plan Lumières 4.0” in voegen treden. Concreet betekent dit dat het Waalse snelweggenet zal worden uitgerust met LED’s. En die kunnen wel wat.

Article image

Tesla Model Y: dit is ‘m en zoveel kost hij

Elon Musk heeft zopas een nieuwe Tesla bij het gamma gevoegd: de Model Y. Da’s een SUV met coupétrekjes op basis van de Model 3, net zoals de Model X zijn platform en aandrijving met de Model S deelt. Maar wat weten we nog over deze ‘Y’?