Auto video

Article image

Vernieuwde Mini Clubman: dit is er anders

De Mini Clubman is de vernieuwing ingegaan. Hij kreeg een lichte facelift en de optielijst is weer wat uitgebreider geworden…

Article image

SCOOP: Mercedes-AMG GT Black Series, ben jij dat?

We zijn er niet 100% zeker van maar verschillende indicatoren wijzen hier in de richting van de reeds bevestigde Mercedes-AMG GT Black Series. Dat deze jongen er onder zijn camouflage groen uitziet, doet onze vermoedens niet teniet.

Article image

ING Ardenne Roads: het publiek evolueert

De ING Ardenne Roads is al een paar jaar een ware ‘lenteklassieker’. Ook in 2019 kan het evenement voor zijn 18de editie rekenen op een goed gevulde deelnemerslijst, vol liefhebbers van oude bolides en levensgenieters die wel wat van de wereld willen zien.

Article image

Europa staat achter kwaliteitslabel voor voortgezette rijopleiding

In een videoboodschap richt Europees Commissaris voor Transport zich tot motorrijders om ‘een veilige manier van motorrijden te omarmen’. De Sloveense politica in kwestie wijst eveneens ook op het belang van een voortgezette rijopleiding…

Article image

Nieuwe batterij elektrische auto’s belooft 1.000 km rijbereik

Het Zwitserse bedrijf Innolith heeft zopas een nieuw type batterij met zeer hoge dichtheid ontwikkeld die binnen enkele jaren een revolutie in de elektrische mobiliteit zou kunnen teweegbrengen. Er wordt gesproken van 1.000 km autonomie op een enkele lading.

Article image

De Ronde Van Vlaanderen gezien vanop een motorfiets

Jaarlijks begeleiden de Motorrijders van de Vlaamse Moto Seingevers vzw tientallen wielerwedstrijden. Maar ook voor hen is er maar één de mooiste: de Ronde Van Vlaanderen….

Article image

Omgekeerde wereld: Land Rover test nieuwe Defender op Nürburgring

Land Rover werkt aan een gloednieuwe (en ook écht gloednieuwe) Defender en van dat model rijden al prototypes rond. Op de Nürburgring, bijvoorbeeld!

Article image

TEST Range Rover Evoque: op flessen zitten

Als alternatief voor leer kunnen de zetels van de nieuwe generatie Evoque worden bekleed met een materiaal op basis van gerecycleerde plastic flessen. Een ecologische knipoog dus, die ook wordt gegeven door de lichte hybridisatie van de motoren…

Article image

Binnenkort slimme snelwegverlichting in België

Vanaf de tweede helft van dit jaar zal in Wallonië het “Plan Lumières 4.0” in voegen treden. Concreet betekent dit dat het Waalse snelweggenet zal worden uitgerust met LED’s. En die kunnen wel wat.

Article image

Tesla Model Y: dit is ‘m en zoveel kost hij

Elon Musk heeft zopas een nieuwe Tesla bij het gamma gevoegd: de Model Y. Da’s een SUV met coupétrekjes op basis van de Model 3, net zoals de Model X zijn platform en aandrijving met de Model S deelt. Maar wat weten we nog over deze ‘Y’?

Article image

Aston Martin test eerste SUV-model

Aston Martin is ver gevorderd met de ontwikkeling van zijn eerste SUV-model, de DBX. De Britse constructeur volgt het voorbeeld van tal van andere topmerken van sportwagens en luxemodellen en lanceert op zijn beurt ook een SUV.

Article image

5 minuten laden voor 120 km rijbereik met nieuwe Supercharger

Met de gloednieuwe V3 Supercharger wil Tesla elektrische mobiliteit nog eenvoudiger en sneller maken. Binnenkort duurt het opladen van zo’n wagen niet zo heel veel langer dan het volgooien van een benzine- of dieseltank.

Article image

Koenigsegg Jesko: 1.600 pk als je “speciaal” tankt

Ook Koenigsegg is van de partij op het Autosalon van Genève en bracht er de nieuwe Jesko naartoe. Geen elektrische bolide, voor alle duidelijkheid maar een 1.600 pk sterke hypercar die zijn kolossale maximumvermogen aan een “speciale” brandstof te danken heeft…

Article image

Beloftevolle Belg in Britse Formule 3-competitie

Na een veelbelovend seizoen bij het Belgische RACB National Team, het jaar waarin hij ook 3de eindigde in het Franse F4 kampioenschap, gaat Ulysse De Pauw hogerop. De 17-jarige Belg zal namelijk aantreden in het Britse Formule 3-kampioenschap, waarin onder andere Ayrton Senna en Daniel Ricciardo aan het begin van hun carrière schitterden.

Article image

Mercedes CLA, nu met Mario Kart

Op de Mercedes CLA zal je binnenkort Mario Kart kunnen spelen, of toch een spel dat erop lijkt. Andere leuke applicaties zijn ook op komst voor het nieuwe infotainmentsysteem.