Auto video

Article image

Bentley EXP 100 GT: Elektrisch en slim

Met de Exp 100 GT Concept gunt Bentley ons een blik in de autowereld anno 2035. Dan zullen we volgens het prestigemerk allemaal elektrisch rijden met de hulp van kunstmatige intelligentie.

Article image

Officieel: Nieuwe Corvette C8 met middenmotor

Zijn komst was al een hele tijd bevestigd en nu is de nieuwe Corvette C8 eindelijk een feit. Het gaat om de allereerste van zijn soort met de motor in het midden. Ferrari achterna, zeg maar, al kost deze ‘Vette een stuk minder dan zo’n Italiaan.

Article image

Deze F1-kampioen gebruikte cocaïne, alcohol en seks om zich voor te bereiden

Hoewel F1-piloten vandaag de dag echte atleten zijn die een zeer fysieke en mentale voorbereiding volgen, was dit in de jaren zeventig lang niet voor iedereen het geval. Neem de Engelsman James Hunt bijvoorbeeld. Hij had een iets “persoonlijkere” manier om zichzelf klaar te stomen voor een race…

Article image

De Kever is dood: 5 minder bekende weetjes over de “Volkswagen”

Na meer dan 80 jaar productie heeft de laatste Volkswagen Kever de fabriek in Puebla (Mexico) verlaten. Deze mythische auto, waarvan er miljoenen zijn geproduceerd, heeft een buitengewone carrière achter de rug. Hier zijn 5 zaken die je misschien nog niet wist over dit model.

Article image

Deze Porsche is niet wat je denkt (en je kan hem kopen!)

Nog nooit van een ‘restomod’ gehoord? Da’s een auto met het lijnenspel van een klassieker maar met hedendaagse techniek onder de kap. Deze hommage aan de Porsche 904 GTS is daar een mooi voorbeeld van.

Article image

Tesla Model 3 haalt 5 op 5

De Tesla Model 3 scoorde 5 sterren in de nieuwe testsessie voor nieuwe voertuigen van Euro NCAP. Een beetje zoals verwacht…

Article image

Porsche Taycan al te zien in Goodwood

De Porsche Taycan reed zijn eerste meters voor het Europese publiek tijdens het Festival of Speed in Goodwood. Niemand minder dan Mark Webber zat achter het stuur van de elektrische sedan.

Article image

Plug-in hybrides: Een ecologische ramp?

Plug-in hybride auto’s zouden bijlange niet zo milieuvriendelijk zijn als ervan wordt beweerd. Toch bestaan er uitzonderingen: een heel bekende en een iets minder bekende…

Article image

VW’s elektrische retrobusje heeft Porsche-ophanging

Maak kennis met de Type 20, een elektrisch aangedreven VW busje gebaseerd op een exemplaar uit 1962 waar zelfs Porsche aan geholpen heeft… Volkswagen presenteerde hem onlangs in het Innovation and Engineering Center California.

Article image

Hoe je een autonome auto met een drone kan misleiden

Terwijl fabrikanten en autoriteiten voortdurend opscheppen over de “verdiensten” van de autonome auto, dat die zich automatisch zou aanpassen aan de snelheidslimieten bijvoorbeeld, heeft een groep hackers van een Israëlische universiteit zojuist aangetoond dat het uiterst gemakkelijk is om zulke systemen voor de gek te houden. Het strafste: je hebt er niet eens een uitgebreide computerkennis voor nodig…

Article image

Hans Zimmer zal “stem” van elektrische BMW’s creëren

Sinds 1 juli 2019 moeten nieuwe elektrische automodellen het geluid van een diesel- of benzinewagen nabootsen, of toch als ze sneller dan 20 km/u rijden. BMW gaat daar iets verder in…

Article image

Renault Mégane R.S. Trophy-R: Zoveel kost de snelste voorwielaandrijver

Op 21 mei jongstleden presenteerde Renault officieel de Mégane R.S. Trophy-R tijdens een ronderecordpoging op de Nürburgring. En of dat lukt.

Article image

“Privéjet voor de weg” was ooit pick-up en kost 1 miljoen dollar

Dit 10 meter lange gevaarte verliet de Ford-fabriek als F-550 en werd vervolgens door specialist Lexani omgebouwd tot de G-77 Sky Master. Voor wie rijk is maar niet wil vliegen? Of puur om te ‘glampen’?

Article image

Met deze Lexus kan je varen (en alleen dat)

Vorig jaar liet Lexus ons kennismaken met de LY 650, geen luxewagen zoals we gewoon zijn van de constructeur maar een heus jacht om zeeën mee te verkennen. Dat vaartuig heeft zopas groen licht gekregen voor serieproductie.

Article image

Toyota liegt over nieuwe Supra, klanten vinden het geweldig

De nieuwe Toyota Supra zou “maar” 340 pk ontwikkelen. Da’s op zich best veel maar niet als je weet dat zijn voorganger uit de nineties het met amper 20 paarden minder deed. Al blijkt nu uit onderzoek van enkele journalisten dat de Supra anno 2019 krachtiger is dan ze bij Toyota doen uitschijnen. Een pak krachtiger zelfs.