Auto video

Article image

Nieuwe Kia Ceed: op alle vlakken een topper

De nieuwe Kia Ceed bevestigt dat het merk aan een serieuze opmars bezig is. Bovendien ziet het model er niet alleen goed uit, hij overtuigt ook op technologisch vlak.

Article image

Renault Kadjar wordt sexier

De SUV van Renault, die de bestseller in het gamma is sedert zijn debuut in 2015, krijgt nu een grondige update waardoor hij nog meer rijplezier moet leveren.

Article image

Productie van elektrische Vespa start in september

De eerste exemplaren van de elektrische Vespa kunnen vanaf oktober online worden gereserveerd. De prijs zal in de buurt liggen van die van de topmodellen uit het actuele Vespa-gamma.

Article image

De allereerste Alpine A110 te koop

Bonhams veilt een Alpine A110 ‘Première Edition’ op de Zoute Grand Prix op 5 oktober. Niet zomaar een exemplaar, maar de allereerste wagen van de lanceringseditie, waarvan er slechts 1955 rondrijden op deze aardbol.

Article image

E-Aixam: de betaalbare elektrische auto

Vaak zijn 100% elektrische auto’s nog erg duur. Nu pakt Aixam uit met een nieuw model voor minder dan 15.000 euro. Zorgt dit voor de doorbraak van elektrisch rijden?

Article image

Video: zo hard gaat (en klinkt) de Apollo Intensa

Deze IE (Intensa Emozione) is ontstaan uit de assen van de Gumpert Apollo en kiest qua design niet bepaald voor half werk. Met zijn gigantische spoiler en agressieve lijnen lijkt hij pittige sensaties te beloven.

Article image

Deze houten auto moet 100 jaar meegaan

Deze unieke auto komt uit de stallen van Toyota en is voor het grootste deel gemaakt van hout, Japans cederhout en berk om precies te zijn. Wat meer is: volgens de Japanners moet de Setsuna maar liefst 100 jaar meegaan…

Article image

Video: BMW plaagt met Vision iNext

Op het voorbije autosalon van Frankfurt toonde BMW reeds de i Vision Dynamics conceptwagen. Op het autosalon van Genève werd bevestigd dat deze concept weldegelijk op de markt zal komen als i4.

Article image

SCOOP: VW bouwt extra krachtige T-Roc

Er zijn de afgelopen tijd al meerdere foto’s van een snelle VW T-Roc opgedoken, al bewijst deze reeks wel dat we dicht bij het productiemodel aanzitten. Wordt het een T-Roc GTI of T-Roc R?

Article image

Video: de nieuwe Berlingo Van

Sinds de introductie van de Berlingo in 1996 heeft Citroën er al 3,3 miljoen exemplaren van kunnen verkopen. De helft daarvan waren Ludospaces, wat vandaag nog steeds het best verkopende model is van het Franse merk en dit in maar liefst 17 landen.

Article image

Video: Skoda Vision S toont interieur

Skoda heeft zijn blikvanger reeds klaar voor het Autosalon van Parijs dat in oktober plaatsvindt: de sportieve Vision RS concept car. Benieuwd hoe zijn interieur eruitziet?

Article image

SCOOP: Corvette krijgt Ferrari-trekjes

Dat er een Corvette met een in het midden geplaatste motor zal verschijnen, is al lang geen nieuws meer. Onze spion langs de Nürburgring kon alvast enkele knappe beelden schieten van die Amerikaan in actie. Bedekt met camouflage weliswaar, maar toch!

Article image

Video: Audi Q8 houdt van klassiek

De Q8 is iets korter, maar ook lager en breder dan de Q7 waar hij op gestoeld is. De ideale wagen dus om potentiële kopers van de BMW X6 en Mercedes GLE Coupé af te snoepen.

Article image

Video: zo luid brult de Mercedes-AMG GT 63 S

Onder de motorkap van de Mercedes-AMG GT 63 S draait een 4.0 l V8-motor die werd opgevoerd tot 630 pk. Met zoveel vermogen spurt deze sportieveling met vier zitplaatsen in amper 3,2 seconden van 0 tot 100 km/u.

Article image

5 zaken die je nog niet wist over de Citroën 2PK

De Citroën 2CV of 2PK viert dit jaar zijn 70ste verjaardag. Dit guitige model, dat is uitgegroeid tot een van de beroemdste auto’s van de 20ste eeuw, werd in 1948 voorgesteld op het autosalon van Parijs. Een leuk weetje, en wist je de volgende 5 zaken over de 2PK al?