Auto video

Article image

Nieuwe batterij elektrische auto’s belooft 1.000 km rijbereik

Het Zwitserse bedrijf Innolith heeft zopas een nieuw type batterij met zeer hoge dichtheid ontwikkeld die binnen enkele jaren een revolutie in de elektrische mobiliteit zou kunnen teweegbrengen. Er wordt gesproken van 1.000 km autonomie op een enkele lading.

Article image

De Ronde Van Vlaanderen gezien vanop een motorfiets

Jaarlijks begeleiden de Motorrijders van de Vlaamse Moto Seingevers vzw tientallen wielerwedstrijden. Maar ook voor hen is er maar één de mooiste: de Ronde Van Vlaanderen….

Article image

Omgekeerde wereld: Land Rover test nieuwe Defender op Nürburgring

Land Rover werkt aan een gloednieuwe (en ook écht gloednieuwe) Defender en van dat model rijden al prototypes rond. Op de Nürburgring, bijvoorbeeld!

Article image

TEST Range Rover Evoque: op flessen zitten

Als alternatief voor leer kunnen de zetels van de nieuwe generatie Evoque worden bekleed met een materiaal op basis van gerecycleerde plastic flessen. Een ecologische knipoog dus, die ook wordt gegeven door de lichte hybridisatie van de motoren…

Article image

Binnenkort slimme snelwegverlichting in België

Vanaf de tweede helft van dit jaar zal in Wallonië het “Plan Lumières 4.0” in voegen treden. Concreet betekent dit dat het Waalse snelweggenet zal worden uitgerust met LED’s. En die kunnen wel wat.

Article image

Tesla Model Y: dit is ‘m en zoveel kost hij

Elon Musk heeft zopas een nieuwe Tesla bij het gamma gevoegd: de Model Y. Da’s een SUV met coupétrekjes op basis van de Model 3, net zoals de Model X zijn platform en aandrijving met de Model S deelt. Maar wat weten we nog over deze ‘Y’?

Article image

Aston Martin test eerste SUV-model

Aston Martin is ver gevorderd met de ontwikkeling van zijn eerste SUV-model, de DBX. De Britse constructeur volgt het voorbeeld van tal van andere topmerken van sportwagens en luxemodellen en lanceert op zijn beurt ook een SUV.

Article image

5 minuten laden voor 120 km rijbereik met nieuwe Supercharger

Met de gloednieuwe V3 Supercharger wil Tesla elektrische mobiliteit nog eenvoudiger en sneller maken. Binnenkort duurt het opladen van zo’n wagen niet zo heel veel langer dan het volgooien van een benzine- of dieseltank.

Article image

Koenigsegg Jesko: 1.600 pk als je “speciaal” tankt

Ook Koenigsegg is van de partij op het Autosalon van Genève en bracht er de nieuwe Jesko naartoe. Geen elektrische bolide, voor alle duidelijkheid maar een 1.600 pk sterke hypercar die zijn kolossale maximumvermogen aan een “speciale” brandstof te danken heeft…

Article image

Beloftevolle Belg in Britse Formule 3-competitie

Na een veelbelovend seizoen bij het Belgische RACB National Team, het jaar waarin hij ook 3de eindigde in het Franse F4 kampioenschap, gaat Ulysse De Pauw hogerop. De 17-jarige Belg zal namelijk aantreden in het Britse Formule 3-kampioenschap, waarin onder andere Ayrton Senna en Daniel Ricciardo aan het begin van hun carrière schitterden.

Article image

Mercedes CLA, nu met Mario Kart

Op de Mercedes CLA zal je binnenkort Mario Kart kunnen spelen, of toch een spel dat erop lijkt. Andere leuke applicaties zijn ook op komst voor het nieuwe infotainmentsysteem.

Article image

Een BMW-politiemotor bouwen: zo moet dat!

Vorig jaar restaureerde Clemens Hobohm van Kohl Motorrad uit Aken een BMW R 1200 RT politiemotor. In de time-lapse video hieronder zie je hoe Clemens de R 1200 RT, onderdeel per onderdeel weer opbouwt, en zo in z’n oorspronkelijke staat herstelt.

Article image

Zeldzamer dan dit wordt een Mazda niet

Dit is de enige overblijvende Mazda 254i, een racewagen uit 1982 op basis van de RX-7. Hij werd zopas van onder het stof gehaald nadat hij decennia lang vermist was.

Article image

In het MoMa kom je deze Fiat 500 tegen

In het fameuze MoMA in New York staat tegenwoordig een Fiat 500 met bouwjaar 1965. Waarom? Dat ligt een beetje voor de hand. Toch?

Article image

SCOOP: Mercedes S-Klasse, opnieuw “de beste auto ter wereld”?

In mensenjaren is de huidige S-Klasse nog maar rijp voor de lagere school, in autojaren mogen we bijna van een bompa spreken. De ingenieurs van Mercedes zijn dan ook druk in de weer met de finetuning van de op stapel staande gloednieuwe generatie, verwacht in 2020.