Ontdek alles over dit merk

Volkswagen Touareg

De Touareg werd in 2002, samen met de Phaeton, gelanceerd als de eerste luxe 4x4 van Volkswagen. Sindsdien is hij in drie generaties tijd uitgegroeid tot de premium showcase van de Duitse autogroep.

De Touareg: het onmiddellijke succes van een grote 4x4.

Voor zijn eerste offroad voertuig heeft Volkswagen besloten om de luxemarkt te betreden. De Duitse fabrikant verwacht marktaandeel af te snoepen van de reuzen van BMW en Mercedes. Om dit te doen, zal hij samenwerken met een andere top-of-the-range constructeur: Porsche. De Touareg deelt hetzelfde platform als de Cayenne, maar verschilt dan weer op andere punten.

De eerste versie van de Touareg zal tussen 2002 en 2010 verschillende keren gerestyled worden, vooral wat betreft de motor. In 2005 werd deze 4X4 het snelste offroad voertuig op de markt, uitgerust met een 450 pk W12 motor. Deze 12-cilindermachine zal de 2,6 T's van de Touareg naar meer dan 250 km/u brengen, een inspanning die het brandstofverbruik zal verhogen tot 15,7 L/100 km.

De zuinigere versies van 5 tot 8 cilinders zorgen ervoor dat de Touareg een groot succes wordt. De sobere lijnen van dit model hebben wereldwijd meer dan 300.000 chauffeurs verleid. In België verkocht Volkswagen zelfs meer exemplaren van de Touareg dan van de Fox.

In 2010 presenteert Volkswagen de tweede generatie van zijn luxe SUV. Het merk kondigt 2300 nieuwe elementen aan, maar deze verandering is van buitenaf bijna niet waarneembaar. De Touareg slaagde er echter in om de onmogelijke uitdaging aan te gaan: hij verloor 10% van zijn gewicht en won 4 cm wielbasis. Hij wordt dus minder gulzig en past zich aan de nieuwe ecologische eisen van de consument aan.

De nieuwste Touareg, luxueuzer dan ooit.

Na het verdwijnen van de Phaeton uit de productielijnen, steeg de Touareg in aanzien en werd dit model het vlaggenschip van Volkswagen. Hij krijgt zoveel apparatuur dat het moeilijk is om zich te vergissen.

Op het vlak van esthetiek zijn er talrijke verbeteringen aangebracht. De enorme grille is eindelijk samengevoegd met de frontoptiek, die ook voorzien is van geavanceerde LED-technologie. De vleugels zijn meer gespierd, een chromen strook onderstreept het hele lichaam en het ontwerp is over het algemeen moderner.

Het is moeilijk te geloven dat dit type voertuig gemaakt is om op een avontuurlijke manier gebruikt te worden. De Touareg beschikt wel over alles wat u nodig heeft om op ruw terrein te rijden met een hellingshoek van maar liefst 45°.

Ook binnenin stelt de Touareg niet teleur, want dit topmodel is uitgerust met de beste technologie. De uiterst gewaardeerde Duitse kwaliteit is onmiskenbaar aanwezig. Het verfijnde interieur in Volkswagen-stijl wordt gekenmerkt door een zacht omgevingslicht waarvan de kleur gekozen kan worden, evenals de afwerking, gaande van hout tot aluminium.

Wat technologie betreft, is deze SUV van topklasse volledig uitgerust. Het enorme scherm aan de rechterkant van het stuurwiel is daar een mooi voorbeeld van. De numerieke besturing functioneert nu als een echte smartphone die tot in het kleinste detail aangepast kan worden.

De Touareg werd in 2002 gelanceerd met als doel de luxemarkt te veroveren. Anno 2019 mag Volkswagen terecht trots zijn op deze geslaagde missie.

Ontdek al de actualiteit

Laatste nieuws Volkswagen Touareg

Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Touareg nieuwe auto's te koop op Gocar.be

Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Touareg Tweedehands te koop op Gocar.be

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Volkswagen Touareg

Onze partners