Ontdek alles over dit merk

Volkswagen Touran

De Volkswagen Touran, die in 2003 werd gelanceerd om het gat in de categorie van de compacte monovolume op te vullen, bevindt zich nu in de derde generatie. Met zijn langgerekte Golf-look is de Touran een van de best verkochte gezinswagens op het Europese continent.

De Touran, een veelzijdige monovolume

De eerste compacte monovolume van Volkswagen is uitgerust met het zeer succesvolle BMQ-platform. De Touran is verkrijgbaar in 7 zitplaatsen en is een langgerekte versie van de Golf. In Japan heeft dit model zelfs de bijnaam Golf Touran gekregen.

Onder de motorkap lijkt de eerste generatie Touran inderdaad sterk op de Golf. Uitgerust met een FSI 150 bevestigt dit model zijn sportieve ambities. Voor de meer traditionele motoren is de Touran ook verkrijgbaar met zuinigere motoren zoals de 1.4 TSI 140 pk of de 1.9 TDI 90 pk voor dieselmotoren.

Nadat hij in 2005 de prijs kreeg voor Monovolume van het jaar, onderging de Touran in 2007 een voorzichtige restyling. In 2010 lanceert Volkswagen de tweede generatie van zijn compacte monovolume.

Terwijl de concurrentie de hoeken afrondt, verhardt Volkswagen de eigenschappen van zijn Touran; de nieuwe versie wordt meer vierkant dan de vorige. De cabine evolueert ook op een manier die verschilt van die van zijn concurrenten, met een sobere en serieuze sfeer. De prijs, die boven de marktprijs ligt, wordt gecompenseerd door rijhulpmogelijkheden die normaal gesproken aangeboden worden aan voertuigen van een hogere categorie.

De nieuwste Touran: de juiste balans tussen comfort en elegantie

In 2015, meer dan 12 jaar na de eerste versie, opende Volkswagen een derde hoofdstuk in het leven van de Touran. De laatste versie van deze monovolume is comfortabeler, sportiever en praktischer. Een uitdaging die Volkswagen met succes tot een goed einde brengt.

De nieuwe versie van de Touran ziet er inderdaad helemaal anders uit. Hij heeft een nieuw MBQ-platform dat meegroeit met het Golf-platform. Hij wint dus meer dan 13 cm in lengte en 4 cm in breedte, voor een totaal volume dat hoger is dan dat van zijn concurrenten.

Op het vlak van rijcomfort bieden de TDI 150 en TDI 150 een goede acceleratie, gecombineerd met een verhoogde rijpositie. Deze Touran is meer dan ooit een grote versie van de Golf in plaats van een nutsvoertuig. De gelijkenis is zelfs nog sterker met een R-Line afwerking voor een sportievere buitenkant.

Volkswagen verliest echter zijn voornaamste doelpubliek niet uit het oog: gezinnen. De meest recente Touran is uitgerust met de nieuwste entertainment informatietechnologie voor nog meer rijplezier. Dankzij de geactualiseerde rijhulpmiddelen komt de Touran ook niets tekort op het vlak van veiligheid.

De Volkswagen Touran valt met zijn moderne design en zijn praktische details in de smaak bij gezinnen. Zoals een koffer die opent met een eenvoudige voetbeweging of de 47 verschillende compartimenten.

Ontdek al de actualiteit

Laatste nieuws Volkswagen Touran

Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Touran nieuwe auto's te koop op Gocar.be

Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Touran Tweedehands te koop op Gocar.be

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Volkswagen Touran

Onze partners