Ontdek alles over dit merk

Volvo XC40

De XC40 is de kleinste SUV van het Scandinavische merk. Hij is sinds 2017 op de markt en wordt geproduceerd in België, in de fabriek in Gent. De XC40 concurreert rechtstreeks met de X1 van BMW, de GLA van Mercedes-Benz en de Q3 van Audi. Ondanks een zware race naar de top van de verkoop, is de kleine Zweed zijn stempel aan het drukken en werd hij in 2018 zelfs beloond met de titel van Europese auto van het jaar.

De XC40, een uniek lid van de Volvo-familie

Toen het tijd werd om het compacte SUV premium segment te betreden, had Volvo ervoor kunnen kiezen om een kleine XC60 of een verkorte XC90 te introduceren. Maar het merk begon, net zoals zijn concullega’s, met een schone lei.

De XC40 beschikt over een aantal unieke esthetische details, zoals het tweekleurige dak, holle randen en zijkanten en een carrosseriedaling bij de achterdeuren. Natuurlijk weerspiegelt hij ook de nieuwe visuele identiteit van de Volvo-familie met de vierkante grille, het nieuwe logo en de hamervormige koplampen.

Bovendien zijn de lijnen van de XC40 onmiskenbaar Volvo. De SUV is gedrongen, massief en uitermate Viking-achtig. Zijn afmetingen doen recht aan dit imposante uiterlijk; met een lengte van 4,42 meter en een gewicht van meer dan 1,7 ton voor de meest luxueuze modellen, zou de XC40 een plaats kunnen veroveren in de categorie voor vrachtwagens.

De XC40: motor, veiligheid en luxe van Volvo

Onder de motorkap bevindt zich een bescheiden 4-cilinder motor, die bij de Zweedse fabrikant standaard lijkt te zijn geworden. De voorgestelde vermogens zijn 247 pk voor de benzineversie en 190 pk voor de dieselversie. Zo is de XC40 nog steeds in staat om in 6,4 seconden van 0 naar 100 km/u te versnellen.

Bovendien is dit mechanisme gekoppeld aan een 6-versnellingsbak, waardoor de SUV een uitstekende acceleratie kan demonstreren. Maar de XC40 in de eerste plaats bedoeld voor stedelijk gebruik en daarom heeft de fabrikant ervoor gekozen om voor het eerst een 3-cilinder unit aan te bieden die gemonteerd is op een 1,5-liter blok dat 150 pk kan ontwikkelen.

Binnenin vindt u de bijzondere sfeer van een Volvo: een strakke en minimalistische luxe die contrasteert met de digitale displays op het dashboard. Toch onderscheidt de XC40 zich van zijn broers en zussen, mede dankzij de verschillende opbergvakken die aanwezig zijn. Bovendien is de kleine SUV praktisch en veelzijdig, uitgerust met klapstoelen en een royaal koffervolume van 470 liter.

Natuurlijk is er, zoals bij elke Volvo, een hele reeks geavanceerde veiligheidssystemen. De XC40 detecteert voetgangers, dode hoeken en verkeersborden. Hij is ook uitgerust met camera's en radars om alle manoeuvres van het dagelijks leven te vergemakkelijken.

Ontdek al de actualiteit

Laatste nieuws Volvo XC40

Vind vandaag nog uw auto

Volvo XC40 nieuwe auto's te koop op Gocar.be

Vind vandaag nog uw auto

Volvo XC40 Tweedehands te koop op Gocar.be

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Volvo XC40

Onze partners