Privacy beleid

** Zie ook onze Algemene Gebruiksvoorwaarden aangepast op 01/10/2019. **

 

Onderhavig beleid ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna “Charter” genoemd) is opgesteld door CTR-Media NV, met maatschappelijke zetel in de Koningsstraat 100 te 1000 Brussel, en ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 0432.916.146 (hierna « CTR-Media » genoemd).

 

Onderhavige Charter heeft als doel u te informeren over de manier waarop uw gegevens door CTR-Media worden verwerkt via de website www.gocar.be.

 

Via de website van Gocar hebben de gebruikers snel en op doeltreffende wijze toegang tot informatie met betrekking tot wagens dat te koop/verkoop worden aangeboden. In luttele seconden kan de gebruiker alle informatie raadplegen met betrekking tot een wagen dat hem/haar interesseert, en kan men eveneens contact opnemen met de verkoper dat de advertentie plaatste.

 

Met « persoonsgegevens » worden alle gegevens van persoonlijke aard bedoeld die u aanbelangen, dit wil zeggen alle informatie die toelaat om u rechtstreeks of onrechtstreeks als natuurlijke persoon te identificeren.

 

In dit kader verzamelt en verwerkt CTR-Media uw persoonsgegevens op volledig transparante wijze, conform met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens (hierna de “wet ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer” genoemd), en de (EU) verordening 2016/679 van het Europese Parlement en van de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens en het vrije verkeer van die gegevens, houdende intrekking van de richtlijn 95/46/EG (hierna de “algemene verordening inzake gegevensbescherming” genoemd).

 

CTR-Media besteedt bijzondere aandacht aan de bescherming van uw persoonlijke levenssfeer en stelt bijgevolg alles in het werk om de nodige redelijke voorzorgen te nemen om uw verzamelde persoonsgegevens te beschermen tegen verlies, diefstal, verspreiding of ongeoorloofd gebruik.

 

1. In welke context verwerkt CTR-Media uw persoonsgegevens?

De website www.gocar.be – beheerd en uitgebaat door CTR-Media – is een online platform waar aanbiedingen van wagens in de ruime zin van het woord worden gepubliceerd en waar de spelers in dit domein met elkaar in contact worden gebracht (eigenaar, kandidaat-koper, kandidaat-huurder, diverse dienstverleners, verdelers, partners …). In het kader van de uitbating van het platform www.gocar.be verzamelt en verwerkt CTR-Media persoonsgegevens van zijn klanten, gebruikers en prospects. In dit verband handelt CTR-Media krachtens de wet als “verantwoordelijke voor de verwerking”.

 

 

2. Welke gegevenscategorieën worden door CTR-Media verwerkt?

2.1.

In het kader van de uitbating van de website www.gocar.be, verzamelt en verwerkt CTR-Media mogelijkerwijs de volgende persoonsgegevens:

 

CategorieënVoorbeeldenContext
Persoonlijke identificatiegegevensNaam, adres, postadres,enz.Deze gegevens worden verzameld tijdens de procedure voor inschrijving bij onze diensten, wanneer u een account aanmaakt en wanneer u met ons contact wenst op te nemen.
Elektronische identificatiegegevensElektronische identificatiegegevens Telefoonnummer, e-mail, IP-adressen, enz.Sommige van deze informatie wordt verzameld via de online formulieren die u op onze website vindt. Anderen via cookies stellen ons in staat om u een betere gebruikerservaring te garanderen. Daarnaast gebruiken we soms pop-ups om informatie over u te verzamelen om ervoor te zorgen dat u uw voorkeuren kent. Ten slotte verzamelen we soms uw e-mailadres bij het maken van een adres.
LevensstijlDetails over het verbruik van goederen of diensten, het gedrag van het individu.We hebben toegang wanneer u het formulier invult waarmee u naar auto’s kunt zoeken met informatie over het type voertuig dat uw voorkeur heeft. Afhankelijk van uw onderzoek en verzoeken kunnen we bovendien vaststellen welk type voertuig u zoekt.
BezittingenVoertuigen in eigendomWanneer u een advertentie plaatst met als doel een auto te verkopen, hebben we toegang tot die informatie.

 

2.2.

Het is mogelijk dat CTR-Media ook niet-persoonsgebonden gegevens moet verzamelen. Deze gegevens zijn gekwalificeerd als niet-persoonsgebonden gegevens omdat zij niet toelaten om u (rechtstreeks of onrechtstreeks) te identificeren. Daarom kunnen deze gegevens voor om het even welk doeleinde worden gebruikt, bijvoorbeeld om de website www.gocar.be of de producten aangeboden door CTR-Media of door zijn partners te verbeteren.

2.3.

In de veronderstelling dat niet-persoonsgebonden gegevens met persoonsgegevens zouden worden verbonden, waardoor identificatie van de betrokken personen mogelijk zou zijn, dan worden deze gegevens verwerkt als persoonsgegevens, zodat het onmogelijk wordt om ze met een bepaalde persoon in verband te kunnen brengen.

 

3. Voor welke doeleinden verwerkt CTR-Media uw persoonsgegevens?

3.1. Principes

De wettelijke grondslag voor de verwerking van uw gegevens varieert in functie van de betreffende verwerking, en meer bepaald de doelstelling ervan. Wanneer uw gegevens worden verzameld, informeert CTR-Media u in principe over de manier en de wijzen waarop het verzamelen en de verwerking van uw gegevens plaatsvindt. Bij deze gelegenheid deelt CTR-Media u de wettelijke grondslag van de verwerking mee.

Uw gegevens kunnen bijvoorbeeld worden verzameld en verwerkt in het kader van de uitvoering van het contract dat u met CTR-Media bindt, iets wat tot stand komt door het aanvaarden van de algemene voorwaarden van deze website. Wanneer de verwerking niet noodzakelijk is om een contractuele overeenkomst uit te voeren, dan kan deze verwerking gebaseerd zijn op uw uitdrukkelijk verklaarde toestemming, ofwel op basis van het gewettigde belang van CTR-Media als onderneming (meer bepaald de ondernemersvrijheid en de vrijheid van informatie). In dit opzicht waakt CTR-Media er ten allen tijde over dat er een evenwicht is tussen haar en uw belangen, door u bijvoorbeeld recht van verzet te verlenen. Het is eveneens mogelijk dat uw gegevens worden verwerkt in overeenstemming met een wettelijke of reglementaire verplichting.

3.2. Verwerkingen uitgevoerd door CTR-Media

3.2.1. Naleving van onze wettelijke verplichtingen

In bepaalde gevallen zien wij ons verplicht om uw persoonsgegevens te verwerken in het kader van wettelijke verplichtingen of wanneer wij met de bevoegde overheden samenwerken. In die gevallen geven wij uw persoonsgegevens door om aan onze verplichtingen te voldoen.

3.2.2. Contractuele grondslag

In uitvoering van het contract dat u met CTR-Media verbindt, worden verwerkingen tot stand gebracht waarvan de doeleinden als volgt kunnen worden omschreven:

·       het gebruik van de website en van de diensten die er worden aangeboden, meer bepaald: (a) de opvolging en het beheer van het verloop van een handeling met als voorwerp automobil dat op onze website verschijnt (te koop gesteld, aankopen, enz.); (b) en het in contact stellen met een verkoper /kandidaat-koper/dienstverleners/verdelers/…;

·       het beheer van de klanten;

·       de uitgifte, het incasseren en de controle van facturen;

·       u een verslag van de activiteiten bezorgen;

·       uw vragen beantwoorden wanneer u vrijwillig met ons contact opneemt.

·       om de publicatie en de zichtbaarheid te verzekeren van uw aanbiedingen/aankondigingen betreffende vastgoed op www.immovlan.be en desgevallend in de partnermedia (zie. lijst van de partners)

3.2.3. Toestemming

De gegevens die worden verzameld op basis van uw uitdrukkelijk verklaarde toestemming, worden voor de volgende doeleinden verwerkt:

·       Uw identificatie op de website;

·       Gebruikersbeheer ;

·       De aanschaf van advertenties voor motorfietsen en auto’s;

·       Publicatie van advertenties ;

·       Advertentiebeheer ;

·       Analyse van uw interesses om u te informeren;

·       Neem contact met u op om u op de hoogte te houden van onze nieuwe diensten;

·       De personalisatie van onze diensten;

·       Het opstellen van studies, modellen (risico, marketing en andere) en statistieken, waar mogelijk met technieken van anonimisering en / of pseudonimisering;

·       Behoud van de beveiliging van eigendom en personen, fraudebestrijding of poging tot inbraak, misbruik of andere overtredingen;

·       De training van onze medewerkers door het gebruik van reële situaties voor illustratieve doeleinden (we proberen uw persoonlijke gegevens zo veel mogelijk te anonimiseren);

·       Bewaring van een lijst van voormalige registranten die niet langer gecontacteerd willen worden;

·       Verbetering van bestaande diensten en gebruikerservaring (al dan niet geregistreerd) van de site;

·       Organisatie van spellen, wedstrijden;

·       Het beheer van uw verzoeken met betrekking tot de toepassing van uw rechten;

·       De erkenning, uitoefening, verdediging en behoud van onze rechten;

·       Het antwoord op uw verzoeken;

·       De overdracht van uw contactgegevens (e-mail) aan mensen die contact met u willen opnemen na uw aankondiging die u hebt geplaatst;

·       Communicatie- en marketingacties uitvoeren;

·       Contact met u opnemen om onze diensten te evalueren.

3.2.4. Gewettigd belang

Gegevens die worden verzameld op basis van gewettigd belang van CTR Media, worden voor de volgende doeleinden verwerkt:

·       om uw vragen te beantwoorden wanneer u vrijwillig met ons contact opneemt;

·       om fraude en pogingen tot fraude op de website www.gocar.be en de app’s verbonden met CTR-Media te voorkomen en te bestrijden;

·       om het technische beheer van de website www.gocar.be en van de app’s verbonden met CTR-Media te verzekeren;

·       om anoniem gemaakte statistieken op te stellen met betrekking tot het gedrag en de navigatiegewoonten op de websites en app’s van CTR-Media en desgevallend van diens partners;

·       om promotionele informatie mee te delen over de producten en diensten van CTR-Media en diens partners (marketing direct).

·       Personalisering van onze diensten;

·       Voorbereiding van studies, modellen (risico-, marketing- en andere modellen) en statistieken, waarbij gebruik wordt gemaakt van technieken om de gegevens anoniem en pseudo-anoniem te maken waar dit mogelijk is;

·       Behoud van de veiligheid van goederen en personen, strijd tegen fraude of pogingen tot inbraak, misbruik of andere inbreuken;

·       Opleiding van ons personeel via het gebruik van werkelijke situaties bij wijze van voorbeeld (wij proberen om uw persoonsgegevens in de mate van het mogelijke anoniem te maken);

·       Analyse van uw vorige zoekopdrachten om onze dienstaanbiedingen zo goed mogelijk te personaliseren, zodat die aan uw behoeften voldoen;

·       Verbetering van de kwaliteit van de dienst voor de gebruikers;

·       Het bijhouden van een lijst van mensen die wensen om niet meer gecontacteerd te worden;

·       Beheer van uw vragen in verband met de toepassing van uw rechten;

·       De vaststelling, de uitoefening, de verdediging en het behoud van onze rechten.

3.2.5. Profilering en geautomatiseerde verwerkingen

Om een betere gebruikerservaring te verzekeren, maken wij gebruik van een profileringstechniek waarmee we u aan uw verschillende voorkeuren kunnen associëren.

Zodra dit mogelijk is, zullen we alleen nog anoniem of pseudo-anoniem gemaakte gegevens gebruiken.

Profilering is elke vorm van geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens, die dient om deze gegevens te gebruiken om bepaalde persoonlijke aspecten te beoordelen met betrekking tot een natuurlijke persoon, namelijk om elementen te analyseren of te voorspellen met betrekking tot het rendement op het werk, de financiële situatie, de gezondheid, de persoonlijke voorkeuren,de interesses, de betrouwbaarheid, het gedrag, de lokalisatie of de verplaatsingen van deze natuurlijke persoon.

In het geval dat wij uw persoonsgegevens gebruiken om een profilering tot stand te brengen, verzekeren wij u dat er geen enkele beslissing wordt genomen die juridische gevolgen heeft of voor u belangrijke, gelijkaardige gevolgen heeft.

3.3.

CTR-Media kan in de toekomst eventueel verwerkingen uitvoeren die nog niet in deze Charter zijn voorzien. In dat geval neemt CTR-Media met de betrokken persoon contact op vooraleer diens persoonsgegevens te hergebruiken, zodat deze persoon van deze wijzigingen op de hoogte wordt gesteld en de mogelijkheid krijgt om desgevallend dit hergebruik te weigeren.

 

4. Worden uw persoonsgegevens aan derden meegedeeld?

4.1.

In het kader van het nastreven van alle of een deel van de doeleinden vermeld in artikel 3, kan het voorvallen dat CTR-Media uw persoonsgegevens aan derden overmaakt. Deze derden kunnen bedrijven of natuurlijke personen zijn. Het betreft bijvoorbeeld handelspartners, informaticadienstverleners die het onderhoud van de website verzekeren, of consultants… CTR-Media selecteert deze derden met de grootste zorg en vooral in functie van de garanties die zij bieden wat de graad van bescherming van persoonsgegevens betreft.

Er is een geactualiseerde lijst van deze derden beschikbaar op de volgende websitepagina: (zie. lijst van de partners ).

4.2.

Er worden geen gegevens overgedragen aan derden die gevestigd zijn in een land buiten het grondgebied van de Europese Unie.

4.3.

Het is eveneens mogelijk dat CTR-Media gehouden is om uw gegevens bekend te maken wanneer de wet dit vereist of om gevolg te geven aan een gerechtelijk besluit of een bevel van een overheidsdienst.

 

 

5. Werknemers van CTR-Media

CTR-Media waakt erover dat de toegang tot de gegevens en de verwerkingsmogelijkheden voor personen die onder haar bevoegdheid handelen (werknemers) beperkt zijn tot wat deze personen nodig hebben voor het uitoefenen van hun functies en het vervullen van de taken die hen werden toevertrouwd.

CTR-Media informeert de personen die onder haar bevoegdheid handelen over de voorschriften van de wet ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer en van de algemene verordening inzake gegevensbescherming, evenals over alle pertinente voorschriften inzake privacy en bescherming van persoonsgegevens.

 

6. Wat zijn uw rechten en hoe kunt u die uitoefenen?

6.1. Recht om uw goedkeuring te herroepen.

Omdat de verwerking van uw gegevens uitsluitend op uw goedkeuring is gebaseerd, staat het u vrij om op elk ogenblik uw goedkeuring te herroepen door gewoon een schriftelijke aanvraag hiertoe aan CTR-Media te richten. Deze herroeping doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerkingen uitgevoerd vóór de herroeping van uw goedkeuring. Wanneer u zich bijvoorbeeld inschrijft voor een newsletter of een automatische mailing, dan kunt u uw inschrijving op elk ogenblik annuleren door op de link onderaan elke e-mail te klikken.

6.2. Recht van verzet.

Wanneer de verwerking van uw gegevens voor marketing direct doeleinden plaatsvindt, dan kunt u zich op elk ogenblik verzetten tegen het gebruik van uw gegevens voor dit doel.

6.3. Recht op toegang en op een kopie.

In alle gevallen kunt u gratis een kopie krijgen (ook in elektronisch formaat) van uw persoonsgegevens en kunt u gegevens die niet juist, onvolledig of niet pertinent zijn desgevallend corrigeren, vervolledigen of laten verwijderen.

6.4. Recht op gegevensportabiliteit.

U kunt eveneens op elk ogenblik vragen om gratis uw persoonsgegevens te ontvangen in een gestructureerd formaat dat op courante wijze wordt gebruikt en voor een machine leesbaar is, met name om die over te maken aan een andere verantwoordelijke voor gegevensverwerking.

6.5 Recht op correctie.

U hebt eveneens een recht op correctie, waardoor u ons op elk ogenblik kunt vragen om informatie te wijzigen die niet juist, onvolledig of achterhaald is.

6.6. Recht om te worden vergeten.

U kunt uw persoonsgegevens laten wissen wanneer een van de volgende redenen van toepassing is:

·       De gegevens zijn niet langer noodzakelijk met betrekking tot de doeleinden van de verwerking;

·       U herroept uw toestemming voor de verwerking van uw gegevens en wij baseren deze verwerking enkel op de wettelijke grondslag van uw toestemming;

·       U verzet zich tegen de verwerking;

·       Wij hebben uw persoonsgegevens op onwettige wijze verwerkt;

·       In geval de gegevens die wij bezitten onvolledig, onjuist of achterhaald zijn;

·       Wij moeten uw persoonsgegevens wissen teneinde gevolg te geven aan een wettelijke verplichting (van het recht van de Europese Unie of van het recht van de lidstaat) waaraan wij onderworpen zijn.

6.7. Recht op beperking van de verwerking.

In bepaalde gevallen kunt u ons ook vragen om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken.

Situaties waarin u u ons kunt vragen om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken.

·       Als u de juistheid betwist van een persoonsgegeven, gedurende een zekere tijd zodat wij de juistheid van dit gegeven kunnen controleren;

·       Als wij uw persoonsgegevens op onwettige wijze verwerken en u verkiest dat wij deze verwerking beperken in plaats van uw persoonsgegevens te wissen.

Vanzelfsprekend zullen wij u op de hoogte stellen zodra de beperking van de verwerking niet langer van toepassing is.

 

 

6.8. Hoe kunt u uw rechten uitoefenen?

Als u een van de hiervoor beschreven rechten wilt uitoefenen, dan moet u uw schriftelijke aanvraag (ook in elektronisch formaat) gedateerd en ondertekend richten aan CTR-Media met een legitimatie van uw identiteit. U ontvangt zo snel mogelijk een antwoord, en dit ten laatste na één maand. Na deze termijn kunt u uw aanvraag als verworpen beschouwen. In geval de aanvraag is geweigerd, is de voorzitter van het gerecht van eerste aanleg bevoegd voor elke vraag in verband met het recht om een mededeling, correctie, verwijdering of beperking van persoonsgegevens te krijgen.

 

 

7. Hoe lang worden uw persoonsgegevens bewaard?

De duur van de periode waarin uw persoonsgegevens worden bewaard, varieert volgens het type gegevens en de verordeningen. Ze worden in elk geval nooit langer bewaard dan de tijd die nodig is voor de verwerking waarvoor ze zijn verzameld.

In het kader van de uitvoering van een contract, bewaren we uw persoonsgegevens niet langer dan 10 jaar na het einde van het contract.

Als u op de website en/of de app bent ingeschreven, dan bewaren wij uw persoonsgegevens gedurende de volledige duur van uw inschrijving teneinde u een zo goed mogelijke service te bieden.

Als u uw inschrijving op de website en/of de app hebt geannuleerd, dan bewaren wij uw gegevens gedurende zes maanden, te rekenen vanaf de annulering van uw inschrijving. Daarna worden uw gegevens vernietigd.

Na het verstrijken van de periode waarin de gegevens worden bewaard, stelt CTR-Media alles in het werk om te verzekeren dat uw persoonsgegevens wel degelijk worden gewist.

 

8. Welke beveiligingsmaatregelen stelt CTR-Media in het werk?

CTR-Media neemt passende technische en organisatorische maatregelen om een beveiligingsniveau voor de verwerking en voor de verzamelde gegevens te garanderen met betrekking tot de risico’s die optreden door de verwerking en door de aard van de te beschermen gegevens, aangepast aan het risico.

CTR-Media gebruikt altijd coderingstechnologieën die als industriële standaard binnen de IT-sector erkend zijn. CTR-Media past in ieder geval geschikte beveiligingsmaatregelen toe om uw persoonsgegevens te beschermen tegen verlies, diefstal, misbruik of wijziging van de ontvangen informatie, en tegen de verspreiding of het gebruik ervan zonder toestemming.

In het onwaarschijnlijke en betreurenswaardige geval dat uw persoonsgegevens die wij controleren in gevaar komen wegens een inbreuk op de beveiliging van de informatie, dan verbinden wij ons ertoe om snel te handelen teneinde de oorzaak van deze inbreuk te identificeren en om passende maatregelen te nemen om dit tegen te gaan.

In overeenstemming met de wet die van kracht is, brengen wij u over dit voorval op de hoogte.

 

9. Hebt u een vraag of wenst u een klacht in te dienen?

9.1.

Als u wenst te reageren op een van de praktijken beschreven in dit Charter, dan kunt u met CTR-Media contact opnemen via de adressen vermeld onder punt 10 « Hoe kunt u met CTR-Media contact opnemen? ».

9.2.

U kunt een klacht indienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit op volgend adres:

 

Gegevensbeschermingsautoriteit

Persstraat 35

1000 Brussel

Tel. +32 2 274 48 00

Fax. +32 2 274 48 35

contact@apd-gba.be

9.3.

Volgens de wet kunt u ook gerechtelijke stappen laten ondernemen bij het gerecht van eerste aanleg van uw verblijfplaats. Als u meer info wenst over klachten en de mogelijke manieren om in beroep te gaan, raadt CTR-Media u aan om volgend adres te raadplegen van de GBA (Gegevensbeschermingsautoriteit): https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be.

 

 

10. Hoe kunt u met CTR-Media contact opnemen?

U kunt met CTR-Media contact opnemen voor al uw opmerkingen/vragen/klachten:

privacy@gocar.be

CTR-MEDIA NV, Koningsstraat 100 te 1000 Brussel – België.

 

 

11. Wat gebeurt er als onderhavig Charter wordt gewijzigd?

De inhoud van onderhavig Charter kan worden gewijzigd volgens de regels in artikel 1 van de Algemene voorwaarden van deze website.

Deze versie van het Charter dateert van 14/05/2019.

Op dezelfde datum hebben we onze Algemene voorwaarden aangepast.

12. Toepasselijk recht en bevoegde rechtbank

Onderhavig beleid valt onder het Belgische recht.

Alle geschillen met betrekking tot de interpretatie of de uitvoering van onderhavig Beleid is aan het Belgische recht onderworpenen valt onder de exclusieve bevoegdheid van de Franstalige gerechtshoven van het de districtsrechtbank van Brussel.