Actualiteit

Daimler levert elektrische wagens voor rijopleiding

Geschreven door Laurent Norro | 19/04/2015

Wilt u leren rijden en zou u graag een elektrische wagen hebben? In dat geval zal het volgende nieuwtje u interesseren. In Duitsland is Daimler net met een campagne gestart die ook naar ons land kan overwaaien. Het is de bedoeling om klanten aan te trekken van bij de start van hun rijopleiding.

Autoconstructeurs stellen vast dat de verkoop van elektrische wagens niet echt van grond komt. Met deze campagne willen ze elektrische voertuigen ter beschikking stellen van vijf rijscholen in de buurt van Stuttgart. Zo kunnen de leerlingen kennis maken met deze nieuwe autotechnologie en ze kunnen op een correcte manier leren rijden.

Voor dit pilootproject inzake rijopleiding met elektrische wagens gebruikt Daimler een zeer eenvoudige slogan : “Elektrisch autorijden moet je leren”. Concreet heeft Daimler bij alle deelnemende rijscholen een Smart Fortwo Electric Drive en een Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive geleverd. Er werd eveneens een wallbox voorzien om de voortuigen op te laden.

Vandaag worden de elektrische wagens al gebruikt door de kandidaat bestuurders tijdens hun opleiding. Eens ze de basis van het autorijden onder de knie hebben, schakelen ze over naar een wagen die wordt aangedreven door een verbrandingsmotor. Op het einde van de cursus ontvangen de bestuurders ook een “e-licence” die hen toegang verschaft tot het car2go autodeelsysteem van Smart. Ze ontvangen ook een bon om 100 minuten gratis te rijden.

Zou u het fijn vinden, mocht Daimler een gelijkaardige campagne in België lanceren ?

Trefwoorden

Lees ook