Actualiteit

Eerste Belgische Mercedes-Benz G63 AMG 6X6 geleverd

Geschreven door | 27/02/2014

Vind je een – op zich al behoorlijk waanzinnige – G63 AMG nog niet krachtig genoeg? Dan moet je deze 6×6-afgeleide hebben. Want hoe meer wielen, hoe meer vreugde, toch? Misschien wist je het al maar er is al minstens één van deze 6 meter lange AMG's ingeschreven in België, zo begrepen we uit een tweet van Christophe Vloebergh (Mercedes-Benz PR Relations Manager). Mike Crawat Photography legde onderstaande videobeelden vast aan onze kust. Volgens een reactie op zijn Facebook-pagina zou één van de gelukkige eigenaars in Oost-Vlaanderen (Eeklo) woonachtig zijn.

Zeswielaandrijving

In het kader van de Dubai-motorshow ontwikkelde Mercedes-Benz een versie met zeswielaandrijving. Die aanpassingen duwen de lengte en het gewicht respectievelijk naar 5,87 meter en naar 3,9 ton. Naast alle hedendaagse comfort vind je vier aparte en in alle mogelijke richtingen verstelbare zetels met zowel verwarming als verkoeling. Hoogstaand leder en kwaliteitshout zetten de toon en brengen de ambiance op het niveau van een S-Klasse.

Onder de motorkap schuilt de inmiddels gekende 5,5 liter-biturbo. De V8 paart een piekvermogen van 544 pk aan een maximumkoppel van 760 Nm en drijft alle zes de wielen aan via een zeventrapsautomaat. De krachten worden verdeeld volgens een variabele 30/40/30-split over de drie onafhankelijk opgehangen assen.

Zoals het een echte terreinjongen past, bedient deze Monster-G zich van een reductiebak met ingekorte off-roadversnellingen en liefst vijf vergrendelbare differentiëlen. De 37-inchers krijgen een speciaal bandenspanningscontrolesysteem dat de druk in de banden doet variëren tussen de 0,5 en de 1,8 bar voor optimale tractie in de duinen én de nodige grip op het asfalt.

Trefwoorden

Lees ook