Actualiteit

Federale politie kiest voor BMW Motorrad

Geschreven door Belga | 30/10/2018

Na de lokale politie en de militaire politie heeft ook de Federale Politie zijn zinnen gezet op de producten van BMW Motorrad.

Een eerste levering van 29 BMW R 1200 RT modellen, onderdeel van het lopende aankoopprogramma tot 2021, vond vorige week plaats. Voor de nieuwe leveringen zal het om de krachtigere versie van de BMW R 1250 RT (143 Nm, 136 pk) gaan. De Federale Politie kocht deze nieuwe motoren via een aanbestedingsprocedure. De BMW R 1200 RT (125 Nm, 125 pk) bleek de beste in de selectie.

De nieuwe motorfietsen zijn zeer herkenbaar omwille van de fluorescerende elementen die de zichtbaarheid en bij uitbreiding de veiligheid van de bestuurder verhogen. Aan de voor- en achterzijde van de motor zitten oranjekleurige fluorescerende reflectoren. De zijkanten werden niet vergeten, want de witte “politie”-letters zorgen ervoor dat de motor nog meer opvalt in het donker.

Alle accessoires die nodig zijn voor politiediensten worden gemonteerd. Zo hebben de motoren blauwe knipperlichten, sirenes en de communicatiemodule. Bovendien koos de politie na een vergelijkende studie ook voor de oranjekleurige modulaire helm van BMW Motorrad.

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's