Actualiteit

Ginion Group kiest de zon als nieuwe bondgenoot

Geschreven door Joris Bosseloo | 16/07/2020

De Ginion Group, die naast merken als BMW/MINI en Volvo ook McLaren, Rolls-Royce, Ferrari en zelfs Pininfarini en Touring Superleggera verdeelt, zet vanaf nu meer dan ooit in op groene stroom. Gisteren is in Waver de inhuldiging van maar liefst 1.870 zonnepanelen doorgegaan…

De zonnepanelen liggen verspreid over zes vestigingen in twee regio’s en bedekken samen 0,5 hectare aan oppervlakte. Om je een idee te geven van de capaciteit: met hun vermogen van 567 kW wordt op jaarbasis ongeveer evenveel als het verbruik van 150 gezinnen geproduceerd.

Eén van de doelen is om de uitstoot van 210 ton CO2 per jaar voorkomen. Volgens de Ginion Group zal de opgewekte groene stroom tussen 20 en 70% van de elektriciteitsbehoefte van de lokale vestigingen dekken, terwijl 55% tot 92% van de door de panelen geproduceerde elektriciteit ter plaatse zal worden verbruikt.

ENGIE Solutions kwam via het systeem van derde investeerder met de nodige centen over de brug. “Deze nieuwe installaties voor de productie van groene elektriciteit op de gebouwen van Ginion Group illustreren onze ambitie om van België een kampioen in energie-efficiëntie te maken”, aldus Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux.

Bijenkolonies

Er werd niet alleen aan groene stroom gedacht. Sinds 2017 herbergt de site van Ginion Waver vijf bijenkolonies om bij te dragen aan de biodiversiteit in de regio. Het volledige netwerk van de groep is bovendien actief betrokken bij het planten van zaden en het kweken van bloemen om deze bedreigde bestuivers van voedsel te voorzien.

Trefwoorden

Lees ook