Actualiteit

Je raadt nooit van wie deze Mercedes was

Deze Mercedes CL600 uit 1996 met een typische nineties look staat te koop in de Verenigde Staten. Dankzij de illustere vroegere eigenaar zou de prijs wel eens de pan kunnen uit swingen.

Stéphane Monsin | Gepubliceerd op 18/08/2020 | Leestijd: 2 min

Deze Mercedes CL600 met een koetswerkkit van Lorinser is de weerspiegeling van de topklasse versies uit Stuttgart van de jaren 90. Met amper 157.000 mijl (252.662 km) op de teller is de wagen nog in prima conditie, zeker omdat de algemene staat voortreffelijk is. Onder de motorkap schuilt de atmosferische V12 met 394 pk en een koppel van 570 Nm, die gezapig “cruisen” toelaat.

Maar het opmerkelijkste aan deze wagen is zijn illustere eerste eigenaar: dat was namelijk Michael Jordan, de beroemde basketspeler die in de NBA aantrad tussen 1983 en 2003. De verkoophistoriek van de Mercedes omvat tal van bewijzen dat het echt gaat om een voormalig voertuig van Jordan. Deze wagen was ook te zien in de documentaire “The Last Dance”, die gewijd was aan het einde van zijn carrière. Normaal wordt zo’n wagen geschat op slechts 3.500 $ (2.952 €), maar deze CL600 zou wel eens heel wat meer kunnen opbrengen dankzij zijn “stamboom”.

Advertentie – lees hieronder verder

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie