Autosport

Twee Renault R.S. 01 in de finale van de GT Tour

De Renault R.S. 01 verlaat zijn eigen kampioenschap, de RS Trophy, om het komende weekend voor het eerst de confrontatie met de minder krachtige GT3’s aan te gaan in de GT Tour.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 23 okt. 2015 | Leestijd: 2 min

Initieel werd de Renault Sport R.S. 01 ontworpen om enkel in zijn eigen kampioenschap te rijden tijdens de World Series by Renault, maar nu zal deze bolide ook de strijd aanbinden met andere racewagens tijdens de finale van de GT Tour die dit weekend op circuit Paul Ricard in Frankrijk wordt verreden.

De R.S. 01 is een heel ander concept dan de GT3’s waarmee hij dit weekend de degens zal kruisen en hoeft er eigenlijk niets van te vrezen. In tegendeel, de wagen onderging zelfs enkele aanpassingen om zijn tegenstanders niet compleet belachelijk te maken. Zo werden de koolstofvezel remschijven vervangen door stalen exemplaren, komt er 50 kg ballast aan boord, werd de motor wat ‘dichtgeknepen’ en nam de rijhoogte wat toe.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze test laat de FFSA toe te evalueren of de Renault R.S. 01 volgend jaar op regelmatige basis in andere klassen kan aantreden. In afwachting kan u de test van deze razendsnelle bolide lezen in het volgende nummer van Auto Trends.

Vindt u dat de R.S. 01 ook in andere competities zou moeten aantreden?

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon