Autosport

Ariel Atom 4 : nog sneller

De te duchten Ariel Atom is inmiddels aan zijn vierde generatie toe. We zien uiteraard enkele esthetische evoluties, maar het belangrijkste verschil zit achteraan. Daar wordt voortaan de motor van de Honda Civic Type R gemonteerd. Met een pluimgewicht van amper 595 kg wordt deze bolide nog sneller!

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 19/07/2018 | Leestijd: 1 min

Deze nieuwste generatie heeft recht op een verbeterd buizenchassis dat 15% stijver is dan dat van de vorige generatie. Op die manier kon de kleine Britse constructeur de brandstoftank vergroten, waardoor de autonomie stijgt tot 482 km.

Het spreekt voor zich dat men het gaspedaal rustig moet bedienen om dit rijbereik te realiseren. Dat is een moeilijke klus, want dit bommetje spurt in amper 2,8 seconden van 0 tot 100 km/u! Dit is overigens ook een auto voor puristen, want de 320 pk en de 420 Nm aan koppel wordt integraal naar de achteras gestuurd via een manuele zesversnellingsbak.

Advertentie – lees hieronder verder

Van deze Ariel Atom 4 zullen jaarlijks 100 exemplaren worden gebouwd en ze worden verkocht voor een erg redelijke 39.975 pond, of omgerekend 45.148 euro.

 

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie